Blog


Et drama i naturen - er rå mod mårhund

Mårhund

På ejendommen hvor www.Bogbasen.dk i det nordfynske bor, har en mårhundfamilie slået sig ned. 

En tidligt morgen var jeg uden at lufte min jagthund, han hedder Leslie, vi gik langs med vandløbet, og godt 200 meter nede er en lille lund, tog Leslie stand. På den modsatte side af vandløbet kæmpede en rå for sit ene lam mod en mårhund. 

Råen tabte trods Leslies gøen og kast med sten, Råen stak af med sit anden lam og mårhunden fik sit bytte. 

Nu er der heldigvis sat fælde op for mårhunden så vildet igen kan få ro.Læs mere →

Danmarks mest læste forfatter

I har sikkert gættet det, Bjarne Reuter, fyldte 70 år den 29. april i år. 

Men mere end  70 bøger bag sig, er han værd at hylde. Det er han blevet med mange hæderspriser og det talrige gange. 

Bjarne Reuter er en meget søgt fortatter på www.Bogbasen.dk

Hans debutbog var "Kidnapning" Branner og Korchs Forlag i 1975. 

Hans produktion har været børne og voksenbøger. 

Hvis I ikke har stiftet bekendtskab med Bjarne Reuter før, er det på tide - mange af hans bøger, specielt hans børnebøger, er blev filmatiseret - lad mig nævne Busters Verden og Zappe Brønshøj.

Lad mig nævne nogle af hans bøger, så kan I selv springe videre der fra:
Når snerlen blomstrer, Vi der valgte mækevejen, Langebro med løbende figurer, Prins Faisals ring, løgnhalsen fra Umbrien. 

Mange af Bjarne Reuters voksen bøger er eminent gode krimier. 

Rigtig god fornøjelse. Læs mere →

Den 5. maj ringede telefonen

hos Bogbasen.dk. Det var Jens fra København.

Jeg vil gerne købe Danske flasker – Fra renæssancen til vore dage af Mogens Schlütter, Udgivet på Nyt nordisk forlag Arnold Busch i 1984, men hvordan kan jeg modtage bogen? Postvæsenet har ikke tid at vente til jeg får trykket dem ind i opgangen, jeg er dårligt gående med to krykker. Meget post går retur derfor. Min kone og jeg kan ikke gå ud på grund af Corona, min kone har meget dårlige lunger!

Bogbasen.dk sender med DAO, vi kan ordne det sådan, at de aflevere pakken på adressen, så kan du hente din pakke ved døren. DAO hænger pakken på håndtaget en tidlig morgen, det vil du modtage en SMS om.

Jens: Det går ikke – jeg bor på Vesterbrogade i København.

Det kan jeg godt se Jens. Bogen befinder sig i Aalborg. Jeg kan få den sendt til mig personligt, hvis du kan vente 14 dage med at modtage den, for da skal jeg til København, så vil jeg som service levere bogen til dig.

Jens: Tak meget gerne. Nu har jeg ventet på bogen i 35 år, så det går nok med 14 dage mere. Den er ikke let at finde.

Bogbasen.dk bestilte bogen i Aalborg, men skæbnen brød ind og bogen kom ikke frem. Efter en uge efterlyste Bogbasen.dk pakken med bogen hos DAO. Den var væk!

Sørgeligt! Informerede Jens om de sørgelige kendsgerninger.

Den 6. juni tikkede en SMS ind – du kan afhente din bog hos OK i Otterup. Alt var glemt om Danske Flasker. Hvad var det for en pakke?

Ringede straks til Jens efter åbningen af pakken, der blev kendeligt glad. Vi aftalte, jeg kom forbi den 16. juni om formiddagen.

Jens fik sin bog, og jeg mødte et spændende menneske, som jeg godt kunne have brugt mere samtaletid med. Jens viste rundt i sit hjem og viste dejlige teatertegninger af Hans Bendix med flere. Vidunderlige bøger blev fremvist. Desværre var tiden knap for mig denne dag; i bilen ventede min kone, vi skulle til min fru moders 93 års fødselsdagsfrokost. Læs mere →

Forfatterinden Pia Sandberg Nielsen - og hendes de

FUCKING ENGLE


Eksisterer evig forudbestemt kærlighed? Twin
flames? Eller er det bare en romantisk skrøne?
Findes Gud? Findes der virkelig engle? Og hvis
der gør, blander de sig så i vores liv? Hjælper de
os? Leder os på rette vej? Er hele livet bare en
række tilfælde, eller er der en større mening med
alt, hvad der sker?
En overordnet plan?
Hvordan former en ganske almindelig kvindes liv
sig med en smule himmelsk indblanding?
Et er sikkert, har man først stiftet bekendtskab
med den spirituelle verden, bliver ens liv aldrig
det samme igen.

Bogen er på 272 sider, Blødt omslag med flapper, Pris 259,95 (ISBN  978-87-7218-632-0)

Du kan bestille bogen på Support@Bogbasen.dk så længe lager haves. 

Til Bogbasen.dk skriver Pia Sandberg Nielsen om vejen til sin debutroman 

Fra læsehest til forfatter.
 
Lige fra barn af har jeg læst alle de bøger, jeg kunne komme i nærheden af. Som regel flere bøger om ugen. Altid snuden i en bog. 
Som voksen fortsatte interessen, og med tiden havde jeg fået en ret omfattende bogsamling, og erhvervet mig en masse viden om litteratur.
En dag hvor jeg diskuterede bøger med min moster, foreslog hun mig, at jeg selv skulle skrive en bog. Min første tanke var: Det kan jeg ikke, alle de gode historier er allerede skrevet.
Men selvfølgelig er de ikke det. Der er tonsvis af gode historier, der bare venter på, at nogen vil skrive dem.
Jeg fandt min inspiration i det spirituelle univers, og da først idéen var plantet, kom historien stort set af sig selv - som om den bare havde ligget og ventet på, at jeg skulle blive klar til at give den form. For mig er det lige så stor en oplevelse at skrive en bog, som at læse den - nej det er bedre, for så kan man styre handlingen og personerne efter eget ønske. Bogen hedder Fucking Engle, og handler selvsagt om engle, men også om skæbnebestemt kærlighed.
Min moster døde desværre inden min bog blev udgivet, men jeg er sikker på, at hun ville have kunnet lide den, og jeg vil altid være taknemmelig for, at hun gav mig idéen.
 
Pia Sandberg Nielsen


Læs mere →

Digteren Morten Nielsen, født 1922 - død 1944

Morten Nielsens pen blev alt for tidlig tavs efter et vådeskud fra Citronen den 30. august 1944.


Et vådeskud der i dag sættes spørgsmålstegn ved, da journalistisk efterforskning har afdækket at Morten Nielsen inden vådeskuddet havde et forhold til Citronens hustru!

Men frihedskæmperen med den følsomme digterpen blev tavs ved denne ulykkelige hændelse.  En eneste digtsamling nåede Morten Nielsen selv at udsende "Krigere uden Vaaben"

Eftertiden har fået indsigt i Morten Nielsen liv gennem bl.a. i 80 af hans brev skrevet til hans mor og hans studenterkammerat, (Breve til en Ven), der som Morten Nielsen blev frihedskæmper og døde i tysk koncentrationslejr. I disse breve får vi indblik i Morten Nielsens liv, blandt.andet hans venskab med Tove Ditlevsen og hendes mand Viggo F., der var udgiver af Vild Hvede. 

Efter Morten Nielsen død udkom bl.a.: "Efterladte digte".  


 


 


Læs mere →

VELKOMMEN TIL BOGBASEN.DK'S BLOG

Dette er Bogbasen.dk første blogindlæg. Indlæggene vil følge i en lind strøm fremover. Heri vil Bogbasen.dk berette om nyt fra Bogbasen.dk's og fra bogens Verden og Verden udenfor. Det vil blive indlæg om stort og småt om det der rør sig.

I den sidste tid, er der på Bogbasen.dk blevet solgt en del klassiske krimier af Agatha Christie, Simenon og Edgar Wallace. Men også Ed McBain og Ian Flemming bøger
er blandt bogkøbernes foretrukne sommerlæsning. 

Da der i ugen holdes auktion over en større dedikationsamling af Dan Turèll, var det måske en ide at gennemse hylderne for eventuelle tilsvarende eksemplarer og holde sig orienteret om prislejet! Bogbasen.dk vil selvfølgelig holde jer orienteret her. 

Næste gang lidt og digteren Morten Nielsen. 

På gensyn 

Bogbasen.dk 
Læs mere →