Blog


Klimamålet 2025 bliver ikke nået -

Skriver eksperterne og journalisterne skriver spalte op og spalte ned herom. Det vidste alle allerede da Miljøminister Dan Jørgensen under trompetfanfare bekendtgjorde regeringens store miljøplan for 2025, 2030 osv.

Nu er ballonen så sprunget, hvad var forudsigeligt. Imens venter forude et folketingsvalg, hvor regeringens og dens støttepartier formentlig må se i øjnene at der kommer et flertal imod deres politik.

Bom bom – næste valg skifter så regeringen farve tænkeligt farve igen. Så kan den nye miljøminister henvise til, at den forrige regeringen der har været, ikke har fulgt op på planerne, er skyld i, at miljøplanen ikke er blevet gennemført. Keine Hexerie, det er ikke altid nogen andres skyld.

Sådan kan det ikke blive ved. Nogen må alvorligt tage ansvar – altså dig og mig.

Derfor er det tid, at vi beslutter os til at gøre noget for vores eget personlige CO2 udslip. Hvordan kan jeg bekæmpe det?

Svaret er måske mere snublende enkelt end de fleste tror. Plant træer. Lad os gøre det i fællesskab i – sammen i Grønt Ejendoms Pensions ApS. Til gavn for vores klode, vores børn og børnebørn og vores økonomi.

Som tingene ser ud, kan vi ikke lade regering efter regering lave luftkasteller. Vi må simpelthen på real fornuftigt vis, gøre det som er nødvendigt for vores kommende generationer. Vi overlever nok. Men hvad med vores børnebørn, oldebørn?

Redaktion

Har du et indlæg eller kommentar, send det til Support@bogbasen.dkLæs mere →

Poul Dissing er gået bort i en alder af 84 år.

Dermed er en særegen sangstemme forstummet. En stor visekunstner og musiker. I den brede befolkning nok mest kendt for sit samarbejde med afdøde Benny Andersen,  om ”Svantes Viser”. Alle kan vi synge med på ”Svantes lykkelige dag”, nok bedre kendt som ”Om lidt er kaffe klar”. 

Poul Dissing delte vandene da han startede sin karriere med hans fortolkning af ”Giv mig en hest, mor” og ikke sangen som blev set som et indlæg imod henrettelser ”25 minutter endnu”. 

Enhver der har oplevet Poul Dissing, vil komme til at savne denne store visekunstner. 

Hvil i fred. Læs mere →

Kan man ikke tale om andet, kan man altid tale om

Det er højaktuelt lige nu. Engelsk fjernsyn lavede i 23. juli 2020 en fremskrivning af vejret til den 23. juli 2050. Temperaturen over England og Irland ville denne sommerdag være ekstreme 38-40 grader.

Nu viser en prognose for den kommende til den 23. juli 2022, at fremskrivninger til 23. juli 2050 allerede bliver nået her to år efter.

Skræmmende samtidig med at Spanien, Portugal og Frankrig vånder sig under ekstreme høje temperaturer, der udløser skovbrande. Det sydlige Tyskland har også 40 grader, temperaturen lige syd for Danmark er nu 34 grader.

Politikerne i Europa herunder i Danmark snakker og snakker og hvad der skal være nået i 2030, 2040 og 2050. Imens løber virkeligheden fra deres snak. De håber og tror. Og i mellemtiden skifter måske flertallet i vores Folketing, så det siddende regeringsparti Socialdemokratiet vil sige: ”Det er ikke vores bord, for den nye regering … … bla. bla.” Og imens brænder Jorden op.

Der er kun et at gøre, hver enkelt borger i dette land, i Europa, ja i hele Verden, må gøre noget selv.

En hjælp hertil vil være at bruge mindre el, køre mindre i egen bil.

Danmark kan ikke rede Verden. Men hver enkel dansker kan gøre sit, ved at stå samme om at få sænket CO2 udslippet og få den CO2 der er sluppet ud, lagret igen.

Et godt middel hertil er træer. Lad os plante mere skov. Lad os stå sammen herom. Lad os i fællesskab gøre en forskel.

Mere følger.

Redaktionen.

Har du en kommentar eller indlæg skriv til Support@bogbasen.dk

 Læs mere →

Er der stilhed før stormen

I lang tid har politikerne truffet de forkerte valg på vores vegne. Vi har altså valgt de forkerte til at repræsentere os på tinge. Det kommer der af, at udskiftningen er for langsom og det er de samme der genvælges igen og igen folketingsvalg efter folketingsvalg. 
Fejlen er vel vælgernes egen. Vælgerne er for sløve til at gå ind i politik og gøre sig til, så en naturlig udskiftning har kunne finde sted. 
Nu er et folketingsmandat lig et almindeligt arbejde, hvor den ansatte risikerer at blive fyret hvert senest hvert fjerde år. Politik er blevet et levebrød. I det øjeblik politik er blevet et levebrød forsvinder dynamikken, visionerne og så kommer fejlbeslutningerne. 
En af de største fejlbeslutninger der anlægsmæssigt er blevet truffet, er indførelse af gas i befolkningens hjem og nedlægningen af gasrør i Danmark, i stedet for et fjernvarmenet. Resultatet ses i dag, hvor gasnettet skal udskiftes med et fjernvarmenet. 
Her er lidt input til alle politikere, se på tilslutning af forsyningsmulighederne, nu hvor vi får et fjernvarmenet. For ingen er vel i tvivl om, at landet kommer til at mangle det varme vand. Så hvorfor ikke lade dem der har overskudsvarme eller kan lave varme, levere varmt vand til returledningen således vi reducerer vores CO2 udslip. 
Her tænkes på svinegårde, hvor varmen sendes direkte ud i den friske luft, fabrikker der forbruger energi og i forbindelse får overskudsvarme de skal af med. 
I stedet for at fragte flis mange kilometer med diesellastbiler, så giv de skove der har mod til det, lov til at brænde deres egen flis af og levere varmen returfjernvarmenettet og få afregningen herfor. 
Hvad med store forretningscentre, der udlufter for at holde temperaturen nede, her er også en mulighed for produktion af returvarme. 
For ikke at tale om solvarmeanlæg på landet ejendomme, som kunne yde et væsentligt bidrag, hvis blot økonomien – altså afregningen stod mål med investeringen – og sikke en CO2 hjælp til nedbringelse af udslippet. 
Redaktionen 
Har du et synspunkt, eller et indlæg: skriv til support@bogbasen.dkLæs mere →

Du har sikkert selv bemærket det -

Du er blevet stærkere med alderen. Jeg er! Da jeg var ung – kunne jeg ikke bære varer hjem for 200 kr., det kan jeg nemt i dag.

Der er lidt sandhed i denne joke. For du må også have bemærket, at når du når til kasseterminalen i supermarkedet, så er varerne steget mere end pristallet viser. Købmændene og kæderne lader priserne stige mere end inflationen giver dækning for.

Sagt lige ud – de rager til sig, som bankerne gør.

Vent og se, når de skal aflægge regnskaber, vil de være gyldne, med større avancer og overskud som er abnormt større end ellers. Hvem betaler, det gør du og jeg.

Regeringen er tvunget til at gøre noget.

Vi har tidligere set, pris og avancestop love med kæmpe bøder for at bryde dem.

Renten må selvsagt også op, så inflationen kan komme under kontrol igen.

Det eneste regeringen ikke må, er ikke at gøre noget, sådan som den gør lige nu.

For købmændene og kæderne, (se bare Sallings faste priser, som altså ikke var faste alligevel …), de vil fortsætte med at hæve priserne, der er det samme som benzin på inflationsbålet. Bankerne fortsætter med at tage negative renter, lige med undtagelse af SAXO Bank, der har annonceret, de er stoppet.

Tænker bankerne er gået i tænkeboks, hvordan får vi nu de dejlige penge fra de negative renter til at blive i kassen fremover – der kommer nok nye gebyrer – på dit og dat. Mens også bankerne leverer gyldne regnskaber.

Redaktionen

Har du et indlæg eller kommentar, sendt det til support@bogbasen.dk

 Læs mere →

Der er 85 dage til vi senest skal til valg i Danma

Ifølge De radikale. Imens er der sommerferie og der sker ingen ting, men uret tikker – og alligevel.

Priserne stiger til højder de aldrig har haft før, inflationen har ikke i 39 år været større på et enkelt år end den er lige nu. Hverken Nationalbanken eller regeringen gør noget. Det bliver nok bedre en gang næste år . . . lyder meldingen fra regeringen.

Men kan du betale købmanden og dine regninger med det?

Dem som kunne hjælpe lidt, var bankerne, de kunne slette deres negative renter, men nej, det er sådan en dejlig indtægt og nu stiger renterne, så kan vi rigtig skovle ind.

Lige er der rigtig mange boliger til salg, men til stigende priser, ejendomssælgerne har ikke opdaget at leveomkostningerne, opvarmningen og renterne er steget – endnu. Så der er færre til at købe deres dyre ejendomme. Der er kun en vej – priserne på huse og ejerlejligheder må ned, hvis de vil af med deres ejendomme. Det er naturens lov.

Et lille lyspunkt: Field's på Amager åbnede igen i dag.

Har du et indlæg eller synspunkt skriv til support@bogbasen.dkLæs mere →

Så er redaktions tilbage

Tiden kalder på nogle klare tanker om -
Kunst, bøger, politik, økonomi, miljø og mange andre ting.
Tiden har vist, at de tanker der har været fremført i bloggen, var været rigtige. 
Derfor vil redaktionen genoptage sine små beretninger om bøger, forfattere, politik, økonomi, miljø og det som dagen nu vil påkalde sig en kommentar. 
Her er ingen hellige køer.
Er du enig eller uenig, har du et indlæg du gerne vil have vist, skriv til support@bogbasen.dk 
Redaktionen.   Læs mere →

Forfatteren Wilbur Smith død i en alder af 88 år.

Den verdenskendte bestsellerforfatter Wilbur Smith er død i en alder af 88 år i sit hjem i Cape Town. Wilbur Smith har skrevet 49 romaner.

 

Wilbur Smith var en mester i eventyrskrivning  og hans romaner har grebet læsere i over et halvt århundrede og solgt over 140 millioner eksemplarer på verdensplan og er udgivet på mere end 30 sprog.

 

Hans debutroman ” Når løven jager” er fra 1964.

 Læs mere →

Forfatterinden Vita Andersen er død 78 år gammel.

Vita Andersen debuterede i 1977 med digtsamlingen Tryghedsnarkomaner. 

I tiden løb har Vita Andersen modtaget mange priser og hædersbevisninger, herunder De Gyldne Laurbær.Læs mere →

Forfatteren Stine Pilgaard vinder De Gyldne Laurbæ


Den 37-årige forfatter Stine Pilgaard vinder boghandlernes afstemning og modtager onsdag prisen De Gyldne Laurbær for sin roman "Meter i sekundet".

Prisen bliver uddelt på baggrund af stemmer fra alle landets boghandlere og deres medarbejdere.

Prisen består af en laurbærkrans, et diplom og et gavekort på 2500 kroner, der kan bruges på bøger.

En forfatter kan kun modtage prisen én gang.

"Meter i sekundet" er Stine Pilgaards tredje roman og den første på forlaget Gutkind.

Hun debuterede i 2012 med "Min mor siger", som blev godt modtaget af anmelderne og vandt Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris. Herefter kom romanen "Lejlighedssange" i 2015.

26. maj 2021


Læs mere →

Udstilling i Konmuseet om Astrid Lindgreen

Konmuseet (Kvindemuseet) viser en udstilling om Astrid Lindgreen fra nu og året ud. Konmuseet er beliggende Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C.  


Læs mere →

Skovsvin – natursvin


 Kommer dagligt i en hundeskov, flertallet rydder pænt op efter deres hund. Men nogen gør ikke. Det er sandsynligvis de samme som smider der cigaretskodder fra sig, mange med filter, som alle ved har en lang nedbrydningstid i naturen.

I dag samlede jeg under rundturen ikke mindre end 25 sådanne skod op i en plastikposehandske, alt medens min dejlige ruhårede drenge-hønsehund hyggede sig med at snuserund og få strakt sine lemmer.

Her stiller kommune og jagtforening et dejligt stykke skov til rådighed for os hundeejere og så kvitterer nogle med at svine skoven til på denne måde, ved blot at smide deres afbrændte skodder fra sig, uagtet der er indtil flere skraldespande stillet op til diverse formål!

Siger man noget til sådanne individer, får man bare et beskidt svar tilbage og risikerer i nogle tilfælde ligefrem at blive budt på øretæver for at påtale deres adfærd.

Hvordan kommer man sådanne skovsvin til livs?

Det gælder desværre ikke kun i denne lille dejlige hundeskov, men mange andre arealer, veje, gader, stier. m.m.

Et helt andet stort problem, er de bilister, der efter at have drukket en sodavand, men i de fleste tilfælde en eller flere øl, der kaster den tomme dåse eller flaske ud ad bilens vindue og på den måde optræde som natursvin.

Redaktionen.  

 Natur - husdyr Læs mere →

Der er gået politik i Coronapandemien -alt imens smittetallet stiger, flere indlægges på vores hospitaler, skændes og overbyder politikkerne på Christiansborg hinanden med åbning af samfundet. 

Vel er det forfærdeligt for de små erhvervsdrivende, der er klemte, men så må støtten sættes op og gøres mere smidig. 

For hvad sker der uden for andegården Danmark? 

I Tyskland lukkes med igen på grund af stigende smittetal.

For ikke længe siden blev Danmark tvangslukket på mindre smittetal end dem vi ser i dag, og dengang med en Covid-19, der ikke var så smitsom, som den der på nuværende tidspunkt hærger landet under henvisning til folkesundheden. 

Smittetallet var i går 1.1. Altså 10 smittede smitter 11. Det går altså den vej hønsene skraber. Og alt imens skændes politikerne uden om realiteterne, om at åbne Danmark mere op. 

Det er lige før man må spørge med John Mogensens ord ”Hvad tænker de på der inde på Christiansborg, hvis de altså tænker”! 

Politikerne håber alt for meget på vaccinationerne og forårs- og sommervejret, som ingen af os i øvrigt kender, skal hjælpe dem gennem krisen, i stedet for at se realiteten i øjnene, men de siger: på med skyklapperne, alt imens den tredje bølge skyller ind over landet og flere og flere bliver smittet, med nye dødsfald til følge. 

Luk Danmark ned indtil der er styr på smittetallene igen. 

Redaktionen. Læs mere →

Falske mails og sms'er - phishing og smishing

Falske mails og sms'er kaldes phishing og smishing. Det er metoder, som kriminelle bruger til at franarre dig dine personlige oplysninger elektronisk og dine penge.

I øjeblikke florerer der en mail der angives at komme fra PostNord hvor der blot til et angivet et link til betaling af et mindre beløb, typisk i underkanten af 15 kr. til 25 kr.

Om kort tid kommer overskydende skat til udbetaling og så vil opfindsomheden ingen ende tage fra disse kriminelle bander.

Det der kan undre en uvidende borger er, hvorfor der ikke er en politienhed, der med hurtighed kan stoppe udsendelsen af disse mails og linket til betaling. Det må være muligt fra regeringens side at pålægge teleselskaberne, måske med hjælp fra efterretningstjenesterne, at få stoppe den flod af mails, som nogle kommer til at betale.

En anden mulighed kunne være at udsætte en dusør til de unge nørder, hvis de kan afsløre og hjælpe til med at få stoppet/fanget disse kriminelle bander. Det kunne også være disse unge genier kunne skabe nogle programmer, der kunne sortere disse mails fra. Bare vi slipper for dem.

Et naivt håb fra

Redaktionen.Læs mere →

Anden verdenskrig sluttede ikke i maj 1945

Mange tyskere der overlevede denne dato dengang som var voksne mænd og kvinder, er i dag gamle rigtig gamle mennesker. Lige nu slipper en 96-årig kz-vagt for at komme for retten i Tyskland på grund af alder, selv om han er mistænkt for at have medvirket til, at flere hundrede mennesker blev drift i koncentrationslejren Stuffhof i Polen. 

Her var han vagt imellem juni 1944 og maj 1945. 

Dengang må han altså have været 20 år gammel i maj 1945. 

Han er anklaget for at være ned til at arrangere, at næsten 600 fanger blev sendt til gaskamrene i Auschwitz. 

Men vidste han, at disse mennesker der skulle til Auschwitz, skulle i gaskamrene? Det ville nok have været hans forsvar, at det gjorde han ikke.
 
Retten i Tyskland har vurderet, at mandes høje alder betyder, at han ikke ville kunne gennemføre retshandlingen. Han skal dog betale sagsomkostninger, som er opstået indtil nu.

Redaktionen sympatiserer på ingen måde med nazisterne eller deres politik, men det er i dag tæt på 76 år siden Anden Verdenskrig sluttede, de fleste er som denne 96-årige, er meget højt oppe i halvfemserne for flertallets vedkommende eller allerede døde af alderdom, hvis de overlevede krigen og eftertidens retsmaskineri. 

Retfærdigheden skal ske fyldest, helt klart, men som dette indlæg giver udtryk for, så fisker man efterhånd med et meget finmasket net, for at finde nye, der kan stilles for retten. Det er ikke udtryk for retfærdighed længere, men hævn for hævnens skyld.

Domstolen i Tyskland har truffet en rigtig beslutning, måske vi med denne kendelse, kan få afsluttet Anden Verdenskrig. 

RedaktionenLæs mere →

Hvorfor skal Færøerne og Grønland betale ekstra fo

Hvorfor skal Færøerne og Grønland betale ekstra for at modtage og sende breve og pakker. 

Det forekommer ikke korrekt at befolkningerne på Færøerne og Grønland skal betale ekstra for at få tilsendt breve og pakker fra Danmark. Så længe de er og vil være en del af Rigsfællesskabet bør de også have de samme porto- og pakkepriser som folk på Bornholm, Samsø, Anholt, Lolland eller nogle af vores andre øer i Danmark. Det hedder i redaktionens verden forskelsbehandling, som kun kan skrabe ved til bålene på Færøerne og Grønland om endelig løsrivelse fra Danmark. 
Hvis det er formålet, er medicinen perfekt tilrettelagt, den må føles dagligt som en ekstra byrde på den enkeltes færings og grønlænders økonomi.  Det kan vi i Danmark, der har magten ikke være bekendt! 
Dette er et forhold som Folketing og Regering omgående må få løst, således et brev, hvad enten det skal til eller fra København til Bornholm, Færøerne eller Grønland, eller den anden vej koster det samme. 
Alt andet er diskrimination af vore færøsk og grønlandske medborgere.
Uden forbehold: Vi burde skamme os …  

RedaktionenLæs mere →

Forår


Foråret har fået fat. Det ses tydeligt på dagslængden, lyset og blomsterne der pibler op af jorden i haven. På fuglenes kvidren, deres mindre indtag af føde for at bruge tiden på at bygge reder til sommerens kuld fugleunger. Kattenes væsen i natten, der betyder, kattemor snart kommer og præsenterer sine nye killinger, lærer dem, her får I mad fra de søde mennesker. På græsset der gror, og snart skal slås igen, på muldvarpenes skud. Alt sammen tegn på foråret er kommet. 
Det river også i en selv, efter at få fat i rive, spade, kost, trillebør og andet havegrej. Forberedelserne er så småt gjort, nødvendige havebøger er indkøbt, fordi nogle af havens planter skal udskiftes, planlægning af nyttehaven så den kan bidrage med nye kartofler med friskplukket persille, salat, ærter m.m. til de kommende grillafteners salater på terrassen. 
Det river i safterne, lad os komme i gang! Så vi atter kan sidde og nyde familien og venner en skøn sommeraften med en øl eller et glas hvid eller rødvin. Se solen langsomt gå ned, nyde de velfortjente frugter af foråret arbejde i haven.
Ih’ hvor kribler og krabler for at komme i gang nok engang, du dejlige forår.
Læs mere →

Negative renter og nye høje gebyrer


Nye gebyrer i bankverden.

Den bank som Bogbasen.dk benytter, har indført negativ rente på alle indeståender på 0,7% p.a. og øget sit kontogebyr med kr. 250 pr. kvartal, uagtet det er eksorbitant højt i forvejen. 
Men at bankerne indfører negative renter på henholdsvis private og erhvervskunder i et marked hvor obligationsmarkedsrenten er stigende virker uforståeligt. Man vil altså både tjene penge på indlånene ved at tage en negativ rente og nyde godt af den stigende obligationsrente som kunderne betaler på deres huslån! Det hænger ikke sammen. 
I alle andre end bankfolks opfattelse er der tale om en tilladelig grådighed. 
Samtidig aflægges det ene bankregnskab efter det andet med jubelresultater til glæde for aktionærerne. 

Hvor er anstændigheden henne i dag i bankverden? 

Som almindelig småsparer er der selvfølgelig alternativer, køb aktier f.eks. i et ejendomsselskab, hvor det ikke kræver kr. 750.000 for at deltage, og hvor det kontante udbytte starter med 4 p.a., hertil kommer stigning i ejendommenes værdi. Alle kan deltage fra kr. 1000. Kontakt redaktion   

Redaktionen. 

Økonomi - etik 


Læs mere →

Coronaåbningen 1. marts 2021Heri er redaktionen helt uenig. Her har vi bidt tænderne sammen i snart et år, holdt afstand, sprittet hænder, frivilligt isoleret os og så vil man kort før målet er nået, hvor nye farlige varianter spredes i Danmark åbne op. 
Det virker hovedløst og ansvarsløst. 
Hvad bliver prisen? Lige i øjeblikket, er der heldigvis få daglige dødsfald, dage med nul døde. Lad os være Djævlens advokat, hvis både den engelske og sydafrikanske mutation spredes og vi får op mod middeltallet for indlæggelser på 870, så kommer vi til at se store dødrater dagligt. 
Hvad hvis det ikke holder, og smitten eksploderer?  

Er det prisen værd? 

Vel er det træls ikke at måtte komme i skole, ikke at kunne komme ud at købe nyt tøj, nye briller og hvad ved vi. Men det kan vi allesammen godt undvære en måned eller to, så flertallet af os kan blive vaccineret, hvis det kan redde nogle menneskeliv. 

For vi tror, det kommer til at koste rigtig mange menneskeliv, den beslutning der er truffet. 

Denne beslutning er lige så forkert som beslutning om at slå alle mink ned i Danmark!

RedaktionenLæs mere →

Forårsfornemmelser

Sneen trækker sig tilbage, kun langs skovkanten, diger, større sten og forhøjninger ses stadig rester af snefaldet fra de sidste uger. Forårsvarmen har meldt sig, vi ser grønne spire af vintergækker titte frem, enkelt med hvide toppe, men endnu ikke med åbne kronblade. Krokusserne gør samme ankomst, som om hverken vintergækker eller krokusser rigtig tør tro på, at foråret er her. 

Her høres rævens rollen, kattenes parrings hvæs, her ses at fuglene allerede har travlt med indsamling af materiale til sæsonens rede byggeri. 

Dette gentager sig hvert år, foråret er her. Så kan vi håbe på varmen, ligeså på vaccinationerne mod Covid-19 snart dækker os alle, så vi igen kan få normale tilstande i landet, færdes frit, være sammen med venner, familie, gå til koncerter, i teateret, til fodbold eller andre sportsgrene som den enkelte har interesse for.

Dog bør regeringen vente med at åbne for hurtigt op. Hellere være for forsigtig end vi lander i italienske tilstande. 

Lad os nyde foråret, slikke det solskin som bliver os tildelt. Finde de kroge hvor vi kan sætte os en stund i lunhed og slappe af og nyde solen. 


Rigtig godt forår. 


Redaktionen på Bogbasen.   
Læs mere →

Covid-19 - Danmark skal ikke åbne samfundet op nu

Samfundet har i snart et år været lukket ned på grund af Covid-19. Alle er trætte af situationen og vil gerne igen have normale tilstande. Men at presse på, er galemandsværk i situationen, efter snart et års nedlukning med store menneskelige og økonomiske omkostninger. 

Tidligere har jeg været modstander af nedlukningen, men man har et standpunkt til man tager et nyt, og en åbning i utide er at invitere covid’en indenfor igen. Specielt med en engelsk, sydafrikansk varianter i landet. Hertil kommer at Finland i dag har fundet en ny variant, der dog endnu ikke er fundet i Danmark.
Mit råd til regeringen er, vent med åbningen indtil dødstallene er ned på – nul – i mere end en uge og begynd så langsomt at åbne samfundet op igen. Ellers kommer samfundet let til igen til at stå i den situation, at dele eller hele samfundet på ny må lukkes ned. 
Danmark skal ganske enkelt have en ende på denne epidemi før vi begynder at åbne samfundet op ingen 
Kai Hoffman

Læs mere →

Vinterferie 2021 om lidt af hvert

Vi er midt i februar i vinteren 2021 og i ugen der kommer, er det vinterferie for mange. For første gang i flere år er det rigtig vinter. Her på Fyn med sne i drivevis. Det er en fornøjelse at se børnene boltre sig. Bygge snemænd, fantasien er der – der er set seks snemænd samlet, de var behørigt alle med mundbind. Folkeviddet blomstre blandt voksne og børn. Der ses forældre trække kælken foran deres mindre børn, søskende og venner gøre det samme. Skiene er blevet smurt og der løbes langrend og stås ned af bakker. Så ikke et ondt ord til Kong Vinter, blot han husker, at foråret skal have lov at komme igennem i marts måned om en 14 dages tid. 
I har ikke hørt fra Bogbasen.dk redaktion en tid, ikke på grund manglende lyst, men fordi influenzaen ramte – ikke nogen af de grimme, selv om den var grim nok. Dog har eftervirkningerne været langvarige. Derfor er det dejligt at dagene nu mærkbart bliver forlængere dag for dag, at der er stunder i en lun krog, hvor solen kan varme ens gennemkolde legeme og knogler igennem, som nu igen længes efter sol og sommer. 
Men tiden her i februar har også andre små gratis glæder, fuglefoderbrættet. Hverdag kommer et bredt udsnit af vores fugle og indtager deres daglige måltider hos os. 
Vi fodrer med en fuglefoderblanding og halve æbler på snor. Æblerne på snor er et stort hit og kan varmt anbefales som tillæg til den daglige fodring. 
Der findes dejlige bøger om fugle, bygning af det rette foderbræt og om ”det danske vejr” (Geografi). Det er måske også tid til en god krimi eller romaner, måske skønlitteratur.  
God vinterferie og pas godt på jer selv, hold afstand så vi kan få bugt med Coronaen, så vi igen kan leve normalt sammen. 
Redaktionen.      


Læs mere →

Juletraditioner

Jeg elsker julemåneden og alle dens traditioner. I år er vi godt nok lidt udfordret, men heldigvis er der mange traditioner, vi stadig kan hygge os med. 
Julegløgg og æbleskiver - pakkeleg - julestrømper på kaminen - juleklip og dekorationer. 
Hver familie har deres helt egne traditioner for december måned, og både store som små glæder sig hvert år til hyggen og genkendeligheden ved disse traditioner.
En af de ting jeg holdt mest af som barn, var en tradition, som havde med bøger at gøre. December måned stod i højtlæsningens tegn i min familie.
Min mor læste højt for os hver aften, og bøgerne var de samme hvert år. Selvom vi kendte historierne ud og ind, sad vi musestille og lyttede. 
Hun startede altid med Den lille pige med svovlstikkerne af H.C. Andersen, og selvom den er sørgelig og egentlig ret grum for børn, så elskede vi den historie.
Resten af måneden læste hun Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilder, og den bog vil altid stå for mig, som den hyggeligste historie i verden.
Jeg elskede at høre om Lauras barndom og nybygger-livet i Amerika.
De to bøger hører for mig julen til, og uanset hvor travlt jeg har, finder jeg altid tid til at læse dem igen her i decembermørket.

Pia Sandberg NielsenLæs mere →

Forfatteren John Le Carré er død.

Han var især kendt for sine spionromaner (krimi/spænding)

Den britiske forfatter John Le Carré døde den 30. november i en alder af 89 år gammel.

Han var mest kendt for sine spionromaner med udgangspunkt i Den Kolde Krig.

Blandt hans mest kendte titler er 'Dame, Konge, Es, Spion', 'Spionen der kom ind fra kulden' og 'Natportieren'.

I sine unge år arbejdede John Le Carré for den britiske efterretningstjeneste, hvor han har hentet sin inspiration til sine spionromaner fra.

 

John Le Carré er hans forfatternavn. Han er født David Cornwell.

 Læs mere →

Ny dansk forfatter

Min bog. En stjerne på himlen, handler om mange ting. Men mest af alt om sjælen, mennesket og kærlighed.
Det er en spændende autentisk fortælling, om en opvækst med vold, og hvad det kan gøre ved et lille barn, at blive udsat for svære ting. Hvad barnet vokser op og kommer til at tro om sig selv og andre. Om hvad det er værd og så videre. Og at det menneske så kommer til som voksen at spille den samme rolle, som de gjorde i deres barndom for at overleve og modtage kærlighed. Den viser vejen tilbage til et lykkeligt bevidst liv, med selverkendelse og selvkærlighed. Den kan bruges af læsere, til at forstå hvordan deres opvækst har påvirket dem, også selvom det ikke har været ligeså voldsomt med vold.
Den viser også autentiske spirituelle beretninger, om eksempelvis, et møde med et oplyst menneske, efter et opråb til Gud, og at forstå livet her på Jorden. Forfatteren har oplevet hvem vi er bag vores historie .En lysende kærlig sjæl, med sine sjælerejser ud over Sydamerikas landskab. 

Kærlig hilsen Cassandra Aurora Søndergaard
 
Bogen kan købes på Bogbasen.dk  

Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

Volapyk fra Justitsminister Nick HækkerupNu har vi alle sammen her under Coronaepidemien siden landet fået ordrer fra det ene pressemøde efter det andet, hvoraf mange har været afholdt med Statsminister Mette Frederiksen i spidsen. Den ene salut af ordrer er blevet skudt af efter den anden og vi har alle rettet ind. Men her til sidst gik det fatalt galt for Statsminister Mette Frederiksen. På pressemødet blev der givet ordrer til at alle landets mink skulle aflives, uanset om de var syge eller ej. 
Den beslutning har jeg skrevet om inden andre råbte vagt i gevær, idet jeg kaldte den en beslutning en diktaturstat værdig. 
Nu har det vist sig, at beslutningen var uden hjemmel, det vil sige Grundlovsbrud. 
Pludselig er der ikke flere pressemøder … 
Alle har for travlt ved håndvasken. 
Eller med som nu Justitsminister Nick Hækkerup at få embedsmændene i Justitsministeriet til at lave memoer om, at udtalelser på et pressemøde ikke er en ordrer! 
Sort snak, hvad med de foregående ordrer udstedt på alle de foregående pressemøder, som vi alle pænt har rettet ind efter? Dem har vi ikke behøvet at følge. Hvad med de bøder politiet har udskrevet, for overtrædelse af de på disse pressemøder udstedte ordrer? Er de så heller ikke lovlige? Betyder det, at jeg kan undlade at gå med mundbind fremover? 
Enten er en pressemødeordrer bindende for regeringen eller også er hele befolkningen blevet holdt for nar, med trusler om bøder og vi skal komme efter jer, med nye stramme restriktioner!
Når justitsminister Nick Hækkerup i går står op og siger, at en ordre på et pressemøde ikke er en ordre, så er det volapyk der sætter ham i et dårligt lys, og han brude skamme sig over at fremkomme med sådan en dum udtalelse, som alene sætter sagen for regeringen i et endnu dårligere situation, end den alle er. 
Kai Hoffman 


Læs mere →

Fy FrankrigHer er I på gale veje. Der henvises til det fremsatte lovforslag om, at borgere ikke må filme eller fotografere politibetjente i arbejde. 

Hvorfor ikke, er der for mange sager om vold fra politiets side mod sagesløse borgere, som på denne måde bliver afsløret?

Selvfølgelig skal et sådant forslag ikke vedtages, derfor demonstreres der også kraftigt i Paris i disse timer, hvor politiet bl.a. bruger vandkanoner mod demonstranterne. 

Magten forsøger altid at beskytte sig selv. Det gør den også i Danmark. Og tro mig, vedtages dette forslag i Frankrig, så går der ikke lang tid, før dansk politi også ønsker en tilsvarende lov vedtaget i Danmark. 

Lad os i fællesskab passe på demokratierne og passe på sådanne nazistiske tanker blive hvor de høre hjemme – i papirkurven.

Husk den eneste måde at bevare demokratiet på, er ved åbenhed og det skrevne ord, ikke ved at udstyre magthaverne med yderligere magtredskaber til skade for borgernes retssikkerhed. 

Tidligere justitsminister Pape var ellers på rette vej, da han som en forsøgsordning forsynede fængselsbetjene med skjorter med  indbyggede kameraer. Men forsøget blev desværre afsluttet i utide, da det i et tilfælde viste sig, at det også kunne bruges modsat hensigten, da fængselsbetjente gik over stregen over for en indsat i Vestre Fængsel.

Hvorfor dog de indsattes sikkerhed, indsatte har ikke mange rettigheder og sjældent mulighed for dokumentation for påstande om påståede overgreb, som der ofte fremføres! 

Men når noget går ud over magten, så skal det fjernes. 

Så sporene skræmmer som La Fontaine så smukt fortæller i sin fabel. Derfor Frankrig, lyt til jeres befolkning, og stem det lovforslag ned. Det er landet og demokratiet bedst tjent med, både i Frankrig og resten af Europa.  

Redaktionen. Læs mere →

Ny retstilstand i Danmark


Der er tilsyneladende indført en ny retstilstand i Danmark, for når lovene vedtaget af Folketinget bliver overtrådt, om det så er Grundloven, så skal man blot offentligt beklage sine synder, så er man straffri, altså hvis man er Rigspolitichef, Statsminister med flere.
Derfor agter jeg, såfremt jeg skulle blive tilsagt i retten for en lovovertrædelse, at henvise til denne nye retstilstand og fremlægge dokumentation for, at jeg gennem Facebook, annoncer i de landsdækkende aviser mv. offentligt har beklaget min beklagelige fejltagelse, hvorefter også jeg må være straffri!
Lighed for loven.

Kai Hoffman


Læs mere →

Regeringen har et problem –

Regeringen har et problem –
 

Nedslagtningen af et helt erhverv og 17 millioner mink på et tyndt grundlag og fjernelsen af et nettoindtjeningserhverv i milliardklassen til det danske samfund. 
Hvordan tør der fremsættes denne påstand. 
Fordi Regeringen ikke har handlet med rettidig omhu. I dag, dagen efter den totale nedlukning af Nordjylland, kommer det frem af mutationen Cluster 5 ikke er fundet i nogen prøver siden august måned. 
Det kom frem, at der efter korrektion alene er smittet i Nordjylland med 12 patienter. (læs i august måned), der er ikke i de 17% af alle andre positive prøver der siden er taget, fundet Cluster 5 mutationsvirus. Læs: Altså i september, oktober. 
Det oplyses i dag, at det sandsynligvis skyldes at varianten af Covid virusset er dødt! Alligevel farer regeringen frem og vil slå selv raske mink ned. Det giver tilsyneladende ikke rum til overvejelser om, kun at slå syge mink ned.
Der vil kunne findes forståelse for nødvendigheden af at slå sygdomsramte besætninger ned, som ved Mund- og klovsyge, med en beskyttelseszone på de nævnte ca. 8 km, hvor så raske besætninger må slås ned, sammen med de sygdomsramte besætninger. 
Ikke engang en moderdyrsstamme til fremtidig fremavl af en ny generation på et sikkert sted, vil Regeringen give plads til. 
Det er ikke demokrati, det er diktaturstatsmetoder der udvises. 
Denne fremfærd, når det om kort tid viser sig, at der ingen Cluster 5 er i den totale kontrol af smittede Covid patienter, må mane til alvorlig eftertanke i regeringen.
For hvad vil Regeringen gøre, hvis det viser sig, at f.eks. en Covidvirus pludselig muterer og kan smitte svin, køer. Men mest sandsynligt er det nok, at smitten nok først rammer hønsefugle! Hvad så? 
Skal de så også slås ned? 
Det er det gale vanvid vi er vidne til.
Redaktionen. 


Læs mere →

Danske Bank i ny skandale

Danske Bank - ny skandale 

 
Enhver må spørge sig selv, hvad bliver det næste skellet, der falder ud af skabet i skandaleomsuste Danske Bank. Den 25. oktober kunne Berlingske Tidende berette om, at Danske Bank på det groveste har tilsidesat god bankskik nok engang, ved at favorisere deres HOME ejendomsmæglerkæde, ved ikke at forhandle nedsættelse af honoraret ved ejendomshandler, hvor lånene var misligholdt, imod det maksimale beløb som banken ville acceptere overfor andre ejendomsmæglere!
Der forelå en direkte instruks om dette ikke skulle ske! 
Følgen var at sælgerne, der var kunde i Danske Bank efter salget ville stå med større udækket lån, de skulle forrente og afdrage til Danske Bank. 
Kære Finanstilsyn, indgiv omgående en politianmeldelse til SØIK for bedrageri på vegne af disse kunder, for det er simpelt bedrageri Danske Bank har udøvet ved denne adfærd. 
For kunderne er blevet påført en urimelig skjult ekstra gæld alene til glæde for Danske Bank, som det ved alle ved nødlidende lån, med tårnhøje renter oven i, har malket disse i forvejen hårdt trængte personer, men store sociale følger, som så i mange tilfælde samfundet har måtte bøde for.  
Kære Regering. Nu må tålmodigheden med Danske Bank være brugt op. Banken må omgående opsplittes ved lov. 
Samtidig bør disse finanshuse, der har dannet sig forbydes, banker skal blot være banker, kreditforeninger være kreditforeninger, forsikringsselskaber være forsikringsselskaber, så vi undgår alle interessekonflikter i fremtiden.
 
Redaktionen 
  


Læs mere →

HESTEBØGER

husdyr - ungdom


Den anden dag var jeg så heldig at få en stak fagbøger om heste, og blandt dem var bogen Alt om hesten af Elwyn Hartley Edwards og Candida Geddes. Den ser måske ikke ud af meget ved første øjekast. Den er fra 1978 og der er sparet på farvebillederne, men den bog var nærmest min bibel, da jeg var fuldstændig hestetosset som barn. Jeg lånte den næsten hver uge på biblioteket, og jeg hadede at skulle aflevere den igen. Nu mere end 30 år senere er den endelig min.

Det fik mig til at tænke på de utallige hestebøger, jeg har læst, og som jeg holder meget af. Min yndlingsserie er Den sorte hingst skrevet af Walter Farley. Det er der flere grunde til - bl.a. er hovedpersonen en dreng, hvor langt de fleste hestebøger omhandler en pige, og formentlig også er skrevet til piger. Udover det kan man bare fornemme, at forfatteren virkelig ved, hvad han skriver om. Han kender fornemmelsen af at røre ved en hests mule, kender lugten af hest, ved hvor smukt et dyr det er, og ved hvilket forhold der kan opstå mellem hest og menneske. Desuden beskriver han væddeløbene så livagtigt, at man næsten kan høre de tordnende hove gungre nedad banen.
Men der er mange andre virkelig gode bøger om heste - Gitte-bøgerne af Ruby Ferguson - Britta og Silver- bøgerne af Lisbeth Pahnke - Jackie-bøgerne af Judith M. Berrisford - Jennie-bøgerne af Patricia Leitch. 
En anden af mine favoritter er Mary O'Haras trilogi - Min ven Flicka - Tordenskyen og De grønne vidders land. Det er meget smukke og rørende bøger, og er nok til et lidt ældre publikum end de førnævnte pigebøger.

Er man vild med heste og mere til fagbøgerne, er der også et væld af gode og informative bøger. Der er jeg rigtig glad for Hestens forunderlige verden af Bruns/ Weiland. Alverdens hesteracer af Jane Kidd og Heste af Yann Arthus-Bertrand.
Sidstnævnte er et overflødighedshorn af smukke billeder

Pia Sandberg Nielsen

Pia Sandberg Nielsen er forfatter til bogen "Fucking Engle" og skriver i øjeblikket på sin bog nummer to. Bestil bogen Fucking Engle her: support@bogbasen.dk


Læs mere →

Efterårsferien 2020

I overmorgen fredag eftermiddag begynder efterårsferien. Skolebørnene glæder sig, forældrene ligeså. 

Som tiderne er med COVID-19 er der nok ikke de store udenlandsrejser på programmet. Men der er mange andre og gratis fornøjelser: Museumsbesøg for at se på billedkunst (kunst & kultur) eller en god kunstbog, eller biografi om de store billedkunstnere, f.eks. Skagenkunstnerne, De fire Fyns Malere, Johannes Larsen, den store fuglefortolker, et besøg på Jorn Museet. Mulighederne er mange. 

Men en tur i skoven for at samle svampe (botanik) er også en oplagt mulighed i efterårsferie, alt efter vejret. Men hus en god svampebog! 
 
Er vejret godt, er byvandringer en anden overset mulighed, KEND DIN BY – dyk ned i lokalhistorien og du vil blive overrasket over, hvad der dukker op. 

Mulighederne er uendelige som på www.bogbasen.dk hvor du i øvrigt kan dykke ned i et eldorado af romaner, kriminalromaner (krimi/spænding), dokumentar, og mange andre emner, og måske finde den bog, du længe har savnet. 

Rigtig god efterårsferie. 

Redaktionen. Læs mere →

Covid-19

Covid-19 


Har været over os et halvt år nu. Igen blusser den op. Basalt set er Covid-10 en influenza, som der blot endnu ikke er blevet udviklet en effektiv vaccine imod. 

Det bringer mig frem til det spørgsmål, hvor mange smittes normalt af influenza i de enkelte lande, f.eks. i Danmark og hvor mange dør under en ”normal” influenza epidemi, målt ud fra de samme kriterier som man måler Covid-19 dødsfald?

De informationer er ikke blevet givet! 

Hertil må der stilles spørgsmålet – HVORFOR!

Uden svar herpå er det umuligt for befolkningen at bedømme, om alle de restriktioner der trækkes ned over vores hverdage er rimeligelige eller ej.
 
Henstillinger om afstand, god hygiejne og afspritning er udmærket i situationen, og kunne under almindelige influenza udbrud også være gode råd for at undgå unødig spredning af smitte. 

Men lad os få nogle sammenligningstal, at vurderer ud fra kære regering og Folketing, ellers leger i blindebuk med befolkning.  

Kai Hoffman  Læs mere →

Var det noget med et horoskop eller viden om

Hvem har ikke gået og kikket op på stjernerne. Tænkt store tanker om hvad er der dog derude. Der afsløres efterhånden næsten dagligt nyt herom fra videnskabens side. 
En af de gamle videnskaber er Astrologi, kunsten at lægge horoskoper. En der kan lægge horoskoper er Karl Aage Jensen, AstrologiHuset. Han har tillige den service, at du kan tilmelde dig hans gratis nyhedsbrev og modtage ugens horoskop. 
Hos Karl Aage Jensen kan du også købe et personligt lagt horoskop, en glimrende gaveide til hende eller ham der har alt. Det er tilmed billigt. 
Rigtig god fornøjelse. Læs mere →

Livsvarigt fængsel


Min gode bekendte Kiehn Andersen blev brutalt røvet, myrdet og hans lig smidt i en grusgrav sidste år. Hans hus blev brændt ned af hans mordere. Han blev 68 år. En anden 80-årig mand blev ligeledes myrdet, af de to mænd som myrdede Kiehn. Også hans hus blev brændt ned. 

I går fik så disse to rå voldsmænd deres straf i et nævningeting i Næstved Ret – LIVSVARIGT FÆNGSEL. 

En rimelig dom hvis livsvarigt fængsel, var livsvarigt fængsel uden mulighed for løsladelse nogen sinde. Men de fleste mordere, der har fået livsvarigt fængsel løslades efter 12-16 års afsoning.

Det er ikke rimeligt over for ofrene og deres familier. 

Her vil jeg ride min gamle kæphest. 

Har man taget et andet menneskes liv og idømmes livsvarigt fængsel, har man forbrudt sig så alvorligt mod fællesskabet, at personen skal udelukkes fra samfundet for tid og evighed. Sagt i alt korthed, de skal forblive i et fængsel til de dør.
 
Det er det eneste, der kan give ofrene og deres familier en lille smule retfærdighed. 

Måske vil det også give lidt eftertanke inden nogen fik den ide at myrde et andet menneske, hvis de vidste, at de blev udelukket fra det øvrige samfund for altid og aldrig mere kom ud i friheden.

Kai Hoffman Læs mere →

Nu nærmer efterårsferien sig -

Og det er tid til at forberede sig på det muligvis bliver indendørsvejr i sommerhuset eller hjemme. Derfor er det tid til at tænke i læsestof til efterårsferien. Må jeg foreslå en god krimi/spændingsroman eller et par gode romaner, eller hvad med biografier. Mulighederne er mange. Der kommer sandsynligvis en kold og ruskende dag, måske skal børnene have en spændingsroman, hvis de er lidt større, vil jeg foreslå Alfred Hitchcock og De tre Detektiver, En Kim eller Jan bog, (ungdom) og så en god kop varm chokolade med en lun hjemmebagt bolle med smør og ost til. (kogebøger)
Rigtig god efterårsferie 
Redaktionen. Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

ben Hur


skrevet af Lewis Wallace (født 10. april 1827 i Brookville, Indiana, der dengang var en af de nordamerikanske fristater, død 15. februar 1905.) 
ben Hur – betyder Huset Hur og bogen blev udgivet den 12. november 1880.

Bogen er fremragende og bør læses af enhver. Bogen er blevet filmatiseret. 

Lewis Wallace deltog på Nordstaternes side i den Amerikanske borgerkrig, først som løjtnant, hvor han udmærkede sig og blev forfremmet til generalmajor. I 1878 blev han Guvernør i Ny-Mexico.
Læs ”ben Hur” og få en stor oplevelse. For stederne er kendte, hvem kender ikke til De Tre Vise Mænd, der af stjernen ledes til Betlehem? Hvem af os har ikke i tankerne færdes i Nazareth og Jerusalem, i Rom? Her kan din fantasi få ny næring. 

 Læs mere →

EL-BILEN - det store vidunder

Videnskab politik

i politikernes øjne! Bilen der har mange hestekræfter uden at kunne trække en trailer eller campingvogn. Den er vidunderlig fordi den i politikernes øjne, vil mærkbart hjælpe på CO2 udledningen.

Dog overses tilsyneladende et kæmpe problem, el-bilens batteri – hvad med batteriet, når det er udbrændt og ikke længere fungerer! Bliver batteriet en miljøbombe uden sidestykke i verdenshistorien. Ingen har tilsyneladende undersøgt dette problem, til trods for produktionen af el-biler racer derud af!

Politikerne har underlagt sig lobbyisterne i denne meget samfundsvigtige sag. Store penge er og har været på spil fra store spillere i bilindustrien, der har spillet på el-bilhesten.

For hvorfor har ingen tænkt på den allerede kendte brint-motor. Brintmotoren forurener ikke i drift eller ved sin ophugning!.

Dens brandstof skaffes billigt ved adskilles af vand i sine to komponenter 2 H + 1 O = Vand.

Hvad tænker de på inden på Borgen når de tænker, hvis de tænker?  

Lurer en ny stor skandale ud i fremtiden og venter?

Du og dine børn og børnebørn betaler både på miljøet og med kroner og øre.

Kai Hoffman Læs mere →

Indtast titel her

Din tekst

Læs mere →

Ugens forfatter


Kunne godt tænke mig nogle ugentlige blogge, f.eks. Ugens danske forfatter, Ugens udenlandske forfatter, En glemt, men god forfatter. 

Hvis I har et godt forslag eller måske ligefrem brænder for at skrive et indlæg modtages disse meget gerne på support@bogbasen.dk.

Et hvert bidrag er velkomment. 

Redaktionen Læs mere →

Richard Adams

Romaner, Engelske  

Efter min mening er engelske Richard Adams en af de største forfattere gennem tiden.

Han slog først igennem i en noget sen alder, men det gør bestemt ikke hans bøger ringere.
Hans bog Kaninbjerget (Watership Down) som også var hans debut-bog, er en af de største romaner nogensinde. At give dyr, i dette tilfælde kaniner, menneskelige følelser og problemer, er noget nær en genistreg. Læseren bliver så fanget af handlingen, at læseren til tider glemmer, at det rent faktisk er om kaniner, og ikke mennesker romanen handler. Det er virkelig en skøn bog, og en oplevelse man ikke skal snyde sig selv for.

Pigen i gyngen er en anden af hans bøger. Også her bliver læseren mystificeret og fastholdt hele bogen igennem.

Hundeflugten og Traveller er også begge fantastiske bøger, hvorimod bøger som Shardik og Maia aldrig rigtig nåede de andres kvalitet.

Uanset hvad, er Richard Adams en fantastisk forfatter, og han fortjener i den grad at blive læst og genlæst.

Pia Sandberg Nielsen
ForfatterLæs mere →

Nostalgi

Mange køber bøger fra dengang de var unge – det være Paw bøgerne, Jan bøgerne, Puk, bøgerne, Hanne bøgerne eller Kim bøgerne. I det hele taget ungdomsbøger er der stor interesse for.

Ungdom sidder stadig i vores hjerter, og lysten til at genlæse de dejlige historier, giver en lyst til på ny at erhverve serierne, så de står hjemme på hylderne, også til børnebørnene, som man gerne vil give en god læseoplevelse. Læs mere →

Hvordan overlever vi Amazons indtog i Danmark –

Hvordan overlever vi Amazons indtog i Danmark – erhverv 
Det første er Service og igen Service og atter KUNDESERVICE ikke at forglemme. Det er godt nok et fremmedord i mange internetforretninger, men det handler om service, service og atter service. 
Den almindelige detailhandel, skal have en internetbutik ind som supplement til sin almindelig butik og så skal der være oplevelser i den fysiske butik til kunderne, noget der overrasker. 
Som f.eks. da jeg kom ind i Vojens Boghandel, Wow – lige inden for døren var der kaffe og vinbutik – tilmed lige midt i Rådhuscentret hvor der i øvrigt var både Aldi og Kvickly. 
Det er det der skal til, en overraskelse, der får dig til at ville besøge butikken for andet end lige et fødselsdagskort, en bog, eller den kedelige blækpatron til printeren. 
Web-butikken skal også op på ”lakridserne”, det er nok ikke nok med den lille venlige robot nede i højre højne. Kunderne skal have fat i en levende person, når de møder udfordringer eller spørgsmål. 
Det vil modvirke butiksdød, og fremme danske web-butikker på bekostninger af de store globale butikker. 
Glem heller ikke den danske ånd – vi kan ikke li’ at blive mast af nogen som er alt for store. 
 Læs mere →

Hvem Amazoner ellers ?

Den tredje historie – Erhverv 
Hvem andre end Amazon har Amazoned? Det ligger lige for, den finansielle branche. 
Det startede mest udtalt med Baltica Holding A/S, men inden da, købte f.eks. de store banker stort op i provinsbankerne for i mange tilfælde senere at fusionere mere eller mindre frivilligt med den bank de havde købt aktier i – man kan vel sige de Amazoned de pågældende pengeinstitutter og deres aktionærer.
Foregår det så i dag. Ja det gør det. Man kalder de aktieposter man har for strategisk, men reelt er der tale om at tage handlefriheden fra en bank. 
Man kan også sige at bankerne Amazoner deres kunder, ingen renter på deres indlån, gebyr for at have en konto i banken, og der bliver taget rigtig ved, hvis man er en lille erhvervsdrivende. Så koster hver en overførsel et gebyr, kontoen koster pr. kvartal, hævekortet koster et årligt gebyr. Og bankkunderne kan ikke gå nogen andre steder hen, for bankerne har tilsyneladende ens kalkulationer, for det koster det samme raden rundt!  
Bankkunderne er med andre ord blevet Amazoned. 
Og Finanstilsynet og andre myndigheder gør ingen ting. Læs mere →

Og nu til nutiden –

Og nu til nutiden – erhverv 

historien om en virksomhed, en gigantisk virksomhed ved navn Amazon. Stiftet af Jef Bezos, der i dag er verdens rigeste mand. En mand der bruger alle midler, for at nå sine mål, som vel må sammenlignes med verdensherredømmet over forbrugerne. 

Et eksempel er historien om det tyske sandalfirma Birkenstock, stiftet 1774. 

En dag indløber der klage på klage til Birkenstocks kontor over elendige sandaler fra kunder. En undersøgelse viser hurtigt, at der er tale om kopiprodukter solgt gennem Amazon. Birkenstocks ledelse tager til USA og får et møde i stand med Jef Bezos, blot for erfarer, at Amazon i mellemtiden har købt hele virksomhedens varelager, således ledelsen i Birkenstock ikke længere havde rådighed over egen virksomhed og kunder!
 
Det var ikke første gang, en virksomhed havde oplevet denne metode fra Amazon side, det kaldes at blive Amasoned.
 
At det er noget svineri, kan alle vel hurtigt blive enige om. Og her kommer sammenligningen med historie fra i går ind. 

For det første ligner det en form for afpresning, i dette tilfælde af Birkenstock fra Jef Bezos side. Han har ikke ved reel handel på en gang købt hele varelageret. Men må have haft mellemmænd til at indkøbe for sig, således Birkenstock ikke anede det uvejr der trak op, ellers havde Birkenstock sagt: Nej tak til ordrerne. 

Der kan være tale om en grænseoverskridende kriminalitet, som bør efterforskes og stoppes. 

Er det lovligt, som i tilfældet med en dollar annoncen, bør der laves en lovgivningen på internationalt nivue. Danmark og EU bør så gå forrest, der i påkommende tilfælde gør det strafbart, at handle som Amazon gjorde mod bl.a. Birkenstock.
 
Det kan ikke gå for langsomt, for ellers kommer vi til at se tomme butikslokaler i alle vores byer, blot for at Jef Bezos kan fylde endnu flere dollars i sine lommer. 

Fortsættes i morgen 

Kilde: DR's Nyhedspodcast fra mandag den 7. september 2020: Genstart: Amazon er sulten.Læs mere →

En sjov historie

der kan læres af!

Lige omkring år 1900 kunne der læses denne Billet mærke annonce i et californisk dagblad: ”De har endnu 30 dage til at sende Deres ene dollar til billet mrk. …. 

Dagen efter var der endnu en annonce i samme dagblad:

De har endnu 29 dage til at sende Deres ene dollar til billet mrk. ….

Hver dag var annoncen i dagbladet, kun var tallet ændret. 30tedagen, var teksten: I dag er det sidste dag, hvis de vil sende Deres ene dollar til billet mrk. ….  

Annoncøren blev millionær på 30 dage, i alt sendte 2.485.687 amerikanere en dollar til billetmærket. 

Myndighederne tiltalte annoncøren. Anklaget for bondefangeri. Flere ugers retssag fulgte, så fulgte dommen en pure frifindelse. Annoncøren havde ikke garanteret dollar-indsenderne nogen form for modydelse. Blot gjort folk opmærksom på, at de havde så og så mange dage til at indsende en dollar til annoncørens billet mrk. Hvilket var den pure sandhed., da han ikke drømte om at indrykke nye og tilsvarende annoncer. I hvert fald ikke i samme dagblad og under samme billetmærkenummer. 

For at undgå gentagelser blev der i lyntempo gennemført en lov, gennem anonyme annoncer.

Loven gælder stadig og blev i lyntempo kopieret i de fleste lande, herunder i Danmark, således man undgik en tilsvarende sag.

Fortsættelse følger i morgen …  

Dokumentar: Historien har jeg fra: Aktuel Rapport af Anders Eriksen m.fl.: BILLETmrk. Læs mere →

Intet læsestof er for mig bedre end digte

Elsker disse poeter, der krænger deres inderste sjæl ud i deres digte, nogen er meget alvorsfulde, andre med lune og blink i øjet. Tag Benny Andersens digt, Den dovne digter. En blank side med et punktum nede i højre hjørne. Det der da både genialt, morsomt og ikke til at stå for. Eller hans digt Diæt, der slut af med: … pandekager ligger for fladt i maven. Haps Haps Haps! Men der er andre, er lige faldet over en digtsamling fra 1965 af journalisten og digteren Olaf Becker, Fra mit vershus. Han udtrykker sin copyright med et digt: Eftertryk er ikke tilladt. Rendyrket humor. En oplevelse værd.  

Kai HoffmanLæs mere →

Vi holder af vores dyr

 Hvad enten det er kat, hund, hest, papegøje, marsvin eller et helt andet dyr vi har anskaffet os. Derfor er det også altafgørende at vide alt om disse husdyr, som let kommer til at stå os mennesker rigtig nær. 
Heldigvis er der skrevet mange og gode bøger med vejledning om opdragelse, træning, kost, sygdom osv. Det handler kun om at skaffe sig en af disse gode bøger, så du står godt rustet eller måske kan få løst et problem med dit dyr. 
Det allerbedste er inden du anskaffer dig et dyr, at anskaffe dig bogen om netop det dyr du vil købe, sætte dig godt og grundigt ind i hvilken race og art der passer til dig, og den tid du har til rådighed til at opfylde dyret behov. 
At tage et dyr til sig, er ingen leg, det er en ven for livet. Læs mere →

Negative renter og høje gebyrer

Vi er i bankernes vold. Var det en plan?
Først skulle vi alle have en løn checkkonto – den var gratis.
Sådan fik de lokket alle lønmodtagere ind i folden til en begyndelse. 
Der blev udarbejdet edb-programmer til arbejdsgiverne, så de kunne håndtere A-skat, A.T.P og udbetaling af restlønnen til arbejdstagerens løn-checkkonto. 
Løn-checkkontoen gav dog en lille rente af sit indestående – dengang. 
Der gik nogle år, så fik indehaverne af løn-checkkonto at vide – at hvis de brugte mere end 25 checks om måneden, kostede det gebyr, nogle banker tog ligefrem penge for nye checkhæfter. Gebyr-gribben viste sit hoved. 
Bankrådgiveren blev opfundet. (Et mere retvisende ord er vel bankproduktsælgeren), de solgte dig kapitalpensioner osv. hvorpå du fik skattefradrag og gode renter af dit indestående. 
Så fik vi et plastik-hævekort – Dankortet – Masterkort osv. til små penge og pludselig en dag kunne checks ikke længere bruges. 
Nu koster et Dankort et årligt gebyr på langt over 100 kr. 
Du betaler et gebyr for at have din konto pr. år.
På din kapitalpensionskonto betaler du uanset indestående negativ rente. 
Gebyrerne stiger og stiger. 
Har du opsparingskonti – nul i rente. Har du mere end et givent beløb, skal du betale negativ rente til banken! 
For bankerne er det blevet et ta selv bord.
Alt imens stiger bankernes overskud til astonomiske højder.
Vi må stå sammen og kræve dette ophører.
danmarksjord@gmail.com

Læs mere →

Margit Söderholm

En af mine absolutte yndlingsforfattere er den svenske Margit Söderholm. Hendes bøger var nogle af de første voksenbøger, jeg læste som ung teenager, og jeg nyder stadig at genlæse flere af hendes romaner.

Hun skriver i et letforståeligt sprog, og hun mestrer til fulde at gøre sine personer levende og virkelige for læseren.
 
Kærlighed er hendes hovedtema, men hun kommer vidt omkring i den menneskelige natur, og hverken helten eller heltinden er malet i et lyserødt skær. Man kommer meget let til at holde af hendes personer, som altid er skildret på både godt og ondt.

En af mine favoritter er Driver dug, falder regn, hvor man følger to generationers glæder og sorger i en lille svensk bygd. Som ung pige er det næsten umuligt ikke at blive en smule forelsket i Spille-Jon. Han er på en gang både helt og offer.

I alle hendes bøger finder man en helt speciel form for varme og hygge, som gør at man ofte vender tilbage for at få en lille dosis svensk varme.

Man føler sig altid tryg og godt tilpas med en Söderholm-bog, og har du ikke læst noget af hende, vil jeg varmt anbefale denne forfatter.

Af andre titler vil jeg også lige nævne Al jordens herlighed, som på mange måder minder om Driver dug, falder regn, og hvor nogle af personerne optræder i begge. Igen har den samme tema - kærlighed og livet i en svensk bygd.

Er du til serier har hun skrevet Hellesta- serien som er en omfattende slægtsroman om familien på herregården Hellesta.

Pia Sandberg Nielsen 
Forfatter 

Læs mere →

Vi nærmer os oktober –

men også ”Dage i oktober 43” hvor ca. 7000 danske jøder blev hjulpet til Sverige, efter den tyske besættelsesmagt havde beordret alle danske jøder udleveret. 
Endnu engang satte den tyske besættelsesmagt det danske demokrati under stærkt pres – til de yderste. Heldigvis var der folk, der lod oplysningen om denne forestående skændige gerning tilflyde det jødiske samfund og modstandsbevægelsen, og i dag kan det danske folk bryste sig af disse redninger. Men det var mennesker, der var fortvivlede og forvirrede, skræmt til at være modige, ikke fordi de var modige. De flygtede for at redde deres liv. 
Det skal vi danskere måske tænke på, når en flygtning banker på vores dør i dag. De kommer fra krig, bomber og forfølgelse, med samme oplevelser i bagagen, lige som de danske jøder, dengang i 1943, da de danske jødiske flygtninge blev pænt modtaget af vores svenske broderfolk. Tak til dem. Læs mere →

Forfatterinden Dorrit Willumsen

Forfatterinden Dorrit Willumsen, blev 80 år den 31. august. Hun har en lang forfatterkarriere bag sig, hvor hun har skrevet romaner, noveller, skuespil, digte og erindringer. 
Hendes seneste roman er fra sidste år: Løg trækker tårer.


Læs mere →

Det er snart tid til efterårsferie -

oktober vinker forude og efterårsferien, den skal planlægges. 
Skal du ud og rejse, er et godt tips at kikke under rejsebøger/guides. Har du bestemt dig til at blive hjemme og bage boller med dine børn eller børnebørn, er der mange bagebøger under mad & gastronomi eller kogebøger. Mulighederne er mange, skal du i sommerhuset med en stabel krimier, se under krimi/spænding eller skal det lokalhistoriske udforskes, kik under lokalhistorie, mulighederne for inspiration er mange, kik i søgefeltet kategorier, det fjerde felt når du søger en bog og blive inspireret. 
www.bogbasen.dk Læs mere →

I morgen er det den 1. september 2020

og efteråret banker på døren. Vores kastanjetræ står allerede med brune krøllede blade og ser træt ud. Under vores blodbøg er de første svampe groet frem. De er dog ikke spisesvampe, det er grøn fluesvamp. For den ikke trænede svampeplukker, er en god svampebog nødvendig, hvis man vil gå på svampejagt. Gode svampebøger finder du under BOTANIK eller NATUR. 
Begynd endelig ikke uden, f.eks. er grøn fluesvamp så giftig, at den kan medføre døden at indtage. 
Men ellers rigtig god fornøjelse med svampesamleriet.  Læs mere →

Henning Berg Fonsmark 1926 – 2006

Henning Fonsmark 1926 – 2006 ;

Dansk litteraturhistoriker, forfatter og chefredaktør for kulturtidsskriftet Perspektiv, Berlingske Aftenavis, Weekendavisen, Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen.
Henning Fonsmark har skrevet romaner og bøger om politik, filosofi, litteratur - herunder bl.a. Historien om Den Danske Utopi (1990) og Den Suveræne Dansker (1991).

Berlingske Tidende har indstiftet en pris – Henning Fonsmark prisen. 

Absolut et bekendtskab værd, hvis du vil provokeres i dine egne holdninger. Læs mere →

Medierne kalder det en SKANDALE –

de tager fejl – det er et angreb på demokratiet i Danmark. 
Det forlyder at Forsvarets Efterretningstjeneste øverste chef Lars Findsen er blevet fritstillet fra sit job, for at have løjet, fortiet og for at have undersøgt et medlem af det demokratiske af Folketinget nedsatte Tilsynet med Efterretningstjenester, uagtet Forsvarets Efterretningstjeneste, kun må agere uden for landets grænser. Altså et direkte lovbrud. 
At Forsvarets Efterretningstjeneste går uden for de rammer der er lovbestemt for deres virke, må få øjenbrynene helt op i panden på alle folketingsmedlemmer. 
For det er tilsyneladende ikke kun i Forsvarets Efterretningstjeneste ulovlighederne florerer, der trækkes tråde ind i regeringen til Forsvarsministeriet. Det skyldes en helt igennem forkert kultur i den måde man tiltrækker embedsmænd og i øvrigt ”straffer” dem efter fejl på. 
Lars Findsen er jurist – så kan må kende loven. Han startede i Datatilsynet og kom senere til Justitsministeriet, hvor han var indtil 2002, hvor han blev hentet til Politiets Efterretningstjeneste, hvor han var til 2007. Hvorfor kun i 5 år, må alle spørge sig selv om i dag. Er der noget vi ikke har fået oplyst om årsagen til jobskiftet fra chef for Politiets Efterretningstjeneste til departementchef i Forsvarsministeriet? For de efterfølgende stier som Lars Findsen har trådt, taler måske et sprog om, der kan have været problemer, offentligheden er blevet foreholdt. 
For hvad sker der i 2015 – chefen for Forsvarets efterretningstjeneste var Ahrenkiel, den nu bortviste departementchef i Forsvarsministeriet. 
De byttede så og sige kasketter i 2015. Meget belejligt, så havde de noget på hinanden til skade for os alle sammen og vores demokrati. 
Ahrenkiel har så i mellemtiden formået at lave endnu en skandale, så han skulle degraderes til ambassadør i Berlin. Skal jeg kalde det statens måde at yde gyldne håndtryk på, i stedet for at fyre en uduelige medarbejder og lade en ny ærlig medarbejder komme til. 
Nu er deres loge bristet, spørgsmålet er bare hvor mange af fortidens forsvarsministre disse eksperter i blå briller og fupskæg, de har fået trukket ind i deres løgne og spin. 
Et brændende spørgsmålet er, hvor mange ”loger” er der i de forskellige ministerier og deres diverse underorganer, hvor noget tilsvarende kan foregå. Det medierne kalder skandaler, tyder på der er mange. 
Lad os håbe de bryder sammen inden folket gør oprør mod disse undertrykkere, der modarbejder vore demokratiske demokrati. 

Det må være indlysende, at de der intet ulovligt har gjort, der ikke er til fare for rigets sikkerhed, får besked direkte fra regeringen om de har været registreret i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Kai Hoffman 


Læs mere →

BENGT JANUS NIELSEN

dansk forfatter 1921 - 1988 

De fleste kender nok Bengt Janus Nielsen under pseudonymet Jens K. Holm, under hvilket havn han skrev sine Kim bøger. 
Hans skrev også sine Hanne bøger under pseudonymet Britta Munk fra 1953.
Ligeledes skrev han under pseudonymet Peter Sander, men også under sit rigtige navn.
Ialt er det blevet til ialt 46 titler. 

1. Strit, 1943
2. Fem små matroser, 1948
3. Per og Buller, 1950
4. Hanne, 1953
5. Hotel Hanne, 1953
6. Hanne og hoteltyven, 1953
7. Hands up, Hanne, 1954
8. Hanne på Hillside, 1954
9. Hæng i, Hanne, 1954
10. Hanne får en ven, 1955
11. Hanne i knibe, 1956
12. Hanne til søs, 1956
13. Hanne på sporet, 1957
14. Hanne og den hvide kanin, 1957
15. Hanne i sving, 1957
16. Kim & Co., 1957
17. Kim og den forsvundne skat, 1957
18. Kim og betjenten der blev væk, 1957
19. Hanne i Paris, 1958
20. Hanne tager affære, 1958
21. Kim og det store kup, 1958
22. Kim og det mystiske hus, 1958
23. Mysteriet i vandmøllen, 1959
24. Hanne og Tom, 1959
25. Kim på sporet, 1959
26. Kim og den blå papegøje, 1960
27. Kim og den oversavede dame, 1960
28. Kim og spionerne, 1960
29. Kim og de skjulte juveler, 1961
30. Blues for Kitty : En kriminalroman, 1962
31. Døden kommer til middag, 1962
32. Kim og den røde hane, 1962
33. Kim og læderjakkerne, 1963
34. Kim og smuglerne, 1963
35. Kim og den usynlige mand, 1964
36. Kim i knibe, 1964
37. Kim ta'r affære, 1965
38. Kim og togrøverne, 1965
39. Kim slår igen, 1966
40. Kim klarer alt, 1966
41. Kim og den gavmilde tyv, 1968
42. Kim og den platfodede mand, 1969
43. Kim og bankrøverne, 1970
44. Kim og den første klient, 1971
45. Kim og den brækkede kniv, 1971
46. Kim og edderkoppen, 1973
Læs mere →

Den 20. august 1941 –

En skammens dag for Danmarks folkestyre og vores demokrati, for denne dag forbød Folketinget Danmarks Kommunistiske Parti ved lov at eksistere. 
Ingen tvivl, det var efter pres fra besættelsesmagten, men det undskylder ikke. Mange kommunister blev interneret. Heraf mange forfattere, bl.a. Hans Scherfig. 
Loven blev også den direkte årsag til udgivelsen af DET ILLEGALE LAND & FOLK.
Børge Houmann har samlet og redigeret disse illegale blade og andre publikationer fra Danmarks Kommunistiske Parti i 4 bind, der er udgivet af Forlaget ZAC i 1979. Læs mere →

HVAD VIL BANKERNE GØRE -

Hvis regeringen vælter en ekstraskat over på dem som følge af den foreslåede pensionsreform?

Selvfølgelig vil bankerne vælte denne omkostning over på deres brugere. Dig og mig. Det bliver ikke bankerne der kommer til at betale, de hæver deres gebyrer, deres negative renter på vores pensionskonti, og hvis vi har større beløb indestående, vil de hæve denne negative rentemarginal til deres fordel.  Deres kreativitet kender ingen grænser.

Det vil blive en ny indtægtskilde for bankerne.

Først vil de som en kysk ung pige sige fra. Derefter vil de rage til sig, således den skat de kommer til at betale, kommer flerfoldigt tilbage i kassen. Du og jeg kommer til at betale.

Hvis du i dag betaler negative renter af dine penge, bør du måske overveje andre muligheder. De findes.

Du kunne kontakte: Danmarksjord@gmail.dk der gratis rådgiver, som et alternativ til at blive flået.   

 Læs mere →

Danmarks store trillerforfatter -

Leif Davidsen rundede 70 år den 25. juli 2020.

Har du ikke læst en af hans 32 bøger endnu, så er tiden inde. Køb en bog og tag den med på ferie - og du er fan for altid, vælg fra listen 

Uhellige alliancer, 1984
Den russiske sangerinde, 1988
Den sidste spion, 1991
Den troskyldige russer : roman, 1993
SNG - den vaklende gigant, 1993
Forræderen og andre historier, 1995
Den serbiske dansker : roman, 1996
Den russiske trilogi : Den russiske sangerinde, Den sidste spion, Den troskyldige russer, 1997
Danske øjeblikke : danske pressefotos i 100 år, 1998
Lime's billede, 1998
Måne over Moskva, 1998
Østfronten, 1999
Bidrag, 2001
De gode søstre : roman, 2001
Den spanske duo : Uhellige alliancer, Lime's billede, 2002
Dostojevskijs sidste rejse : en personlig beretning om et lands forvandling, 2002
Ti minutter i vor tid, 2003
Fjenden i spejlet : roman, 2004
Den ukendte hustru : roman, 2006
Balkan-trilogien : Den serbiske dansker, De gode søstre, Fjenden i spejlet, 2006
På udkig efter Hemingway : roman, 2008
Min broders vogter : roman, 2010
En julegave, 2011
Utahs bjerge og andre historier, 2011
Hotel Jean Bart har ikke internet, 2012
Patriarkens hændelige død : roman, 2013
Steinbecks spøgelse : jagten på en forfatter : rejseerindringer, 2014
10 minutter i vor tid, 2015
Djævelen i hullet, 2016
Ravnens Rede : en gotisk fortælling, 2017
Tag ikke imod en pølse i Moskva og andre historier, 2018
Forræderens børn, 2020Læs mere →

Burmeister & Wain

udgav i 1959 en bog som de forærede i hovedtræk til forretningsforbindelser i ind- og udland i 2000 nummererede eksemplarer. 
Bogens titel: GAMLE SKIBE GAMLE HUSE – en bog fra Christianshavn er skrevet af Mogens Lebech, der tager læseren med tre hundrede år med tilbage i tiden og fortæller om de mennesker der har haft indflydelse og har bebygget Christianshavn. Selvfølgelig runder Lebech Burmeister & Wain's indflydelse på bydelen, som har været ganske betydelig gennemårene fra stiftelsen i 1865. Bogen blev i begrænset omgang 
Alle med historiske interesse for bygninger, erhvervshistorie og bydelsudvikling må ganske enkelt læse denne bog, der rummer et utal af gengivelser af stik, malerier kort o.m.a. Der er ikke blevet sparet på noget i forbindelse med udarbejdelsen af bogen, mange gengivelser er i farve. Rigtig god fornøjelse.  Læs mere →

Din ØK’s H. N. Andersen og Danmark under Verdenskr

Udarbejdet på grundlag af Etatsråd H. N. Andersens optegnelser, Breve o.a. dokumenter af
Frantz Dahl – Knud Fabricius – H. Stein. 
Redigeret af Hans Chr. Bjerg og Jens Mortensen. 
Denne bog bliver til på grund af Jens Mortensens fascination for ØK’s grundlægger H. N. Andersen og Kompagniet, der startede i hans 14 års alder, hvor han havde læst bogen ”Eventyret om ØK”. Det udviklede sig for Jens Mortensen således han søgte og fik ansættelse i ØK i 1953.
Jens Mortensen fortæller til ØK klubbens blad og til mig ved mit besøg:
Min interesse er fortsat usvækket for at undersøge, hvad der var myter og virkelighed omkring HNA’s fredsmægling under 1. Verdenskrig og hans udnævnelse til Ridder af Elefanten. 
På Rigsarkivet faldt jeg over et notat om, at HNA havde skrevet en bog, ”Danmark under Verdenskrigen” som var trykt i blot 30 eksemplarer. Han behold de 8 eksemplarer til sin familie, gav et eksemplar til hhv Det Kgl. Bibliotek og Biblioteket i Århus. De resterende 20 eksemplarer forærede han til Kong Christian den X. 
Bogen måtte ikke hjemlånes, så Jens Mortensen sad uge efter uge på Det Kgl. Bibliotek og skrev om HNA’s mange mæglingsmissioner på ØK-skibe til St. Petersborg, Berling og London under Verdenskrigen. 
En dag var Jens Mortensen på hollandsk bogauktion ved Helligåndshuset på Strøget i København og blandt ca. 80.000 bøger fandt han en stor tyk foliant med ovenstående titel. Pris kr. 100 og nu kunne Jens Mortensen sidde og skrive videre i ro og mag. 
På grund af mange andre arbejdsopgaver, lå opgaven ufærdig hen indtil Jens Mortensen mødte Hans Christian Bjerg.    
De fik et legat til at gøre arbejdet færdig og bogen blev trykt.
En spændende beretning om en bogs tilblivelse og om to spændende mennesker, N. H. Andersen og Jens Mortensen. 
ØK klubben har endnu nogle få eksemplarer af bogen til salg.  


Læs mere →

Rosa Abrahamsen, digter

var indtil hun i 1952 26 år gammel, under den store polio-epidemi blev ramt af polio og indlagt på Blegdammens Hospital i København tilskærerdirektrice, manneguin og mor til en dreng og en pige.

Rosa Abrahamsen blev kendt som "Blegdammens Rose" fordi hun trods sin svære sygdom fra sygesengen beholdt sit humør og herfra skrev digtsamlingerne "De store skibe" udgiver første gang 1956 og "De Gyldne Timer" og udgivet 1958.

Flere af digtene er sat i musik. Mest kendt er "Hænderne" og "De store skibe" fra digtsamlingen "De store skibe" der er sat i musik af Hugo Gyldmark. 

Første pladeudgivelse af "Hænderne" og "De store skibe" var på Pladeforlaget FELIX F94 med sangerinden Randi Teglbjærg og ved flyglet Kjell Olsson. I forbindelsen med udgivelsen skriver digteren Rosa Abrahamsen: "Med disse to digte har jeg ikke udelukkende ville tale til syge, men også - eller måske navnlig - til de raske. Når man er syg er hele tilværelsen så forenklet og ligetil. Er man rask, er det straks meget sværere at få øje på "De store skibe" - disse skibe som venter med deres last af drømme, håb og længsler, når alt andet er glippet". Signeret Rosa Abrahamsen, Blegdamshospitalet. 

Rosa Abrahamsen døde i 1964 af sin sygdom på Blegdamshospitalet. 

Digtene er igen højaktuelle her under Covid-epidemien. 

Læs mere →

Læs historiske romaner

Min interesse for historiske romaner begyndte, da jeg som barn faldt over Herta J. Enevoldsens store produktion af bøger om kongelige personer. Bøgerne er skrevet til børn og unge, og foruden spændende og interessante historier får man også en masse historisk viden. Hvad mere kan man ønske sig - at blive underholdt og lære en masse på samme tid. Mine yndlingsbøger var bøgerne om komtessen fra Clausholm, men også bøgerne om den hollandske Dyveke, der blev Christian II's store kærlighed, var jeg meget betaget af,
Der findes et utal af historiske romaner, heldigvis. Ken Folletts Jordens søjler hører til blandt mine favoritter inden for den genre. En anden historisk skildring der gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste den for snart mange år siden, er Polen af James A. Michener. For mig er en god historisk roman, en bog der tager udgangspunkt i en bestemt person eller begivenhed med de korrekte historiske facts, og så skal den selvfølgelig også være underholdende.
Er man mere til facts end fiktion har jeg med stor glæde læst Rie Krarups Kvindelist og kongelast, der omhandler en række kvinder, der havde nær tilknytning til danske konger.

Pia Sandberg Nielsen
forfatter


Læs mere →

Læs historiske romaner

Min interesse for historiske romaner begyndte, da jeg som barn faldt over Herta J. Enevoldsens store produktion af bøger om kongelige personer. Bøgerne er skrevet til børn og unge, og foruden spændende og interessante historier får man også en masse historisk viden. Hvad mere kan man ønske sig - at blive underholdt og lære en masse på samme tid. Mine yndlingsbøger var bøgerne om komtessen fra Clausholm, men også bøgerne om den hollandske Dyveke, der blev Christian II's store kærlighed, var jeg meget betaget af,
Der findes et utal af historiske romaner, heldigvis. Ken Folletts Jordens søjler hører til blandt mine favoritter inden for den genre. En anden historisk skildring der gjorde stort indtryk på mig, da jeg læste den for snart mange år siden, er Polen af James A. Michener. For mig er en god historisk roman, en bog der tager udgangspunkt i en bestemt person eller begivenhed med de korrekte historiske facts, og så skal den selvfølgelig også være underholdende.
Er man mere til facts end fiktion har jeg med stor glæde læst Rie Krarups Kvindelist og kongelast, der omhandler en række kvinder, der havde nær tilknytning til danske konger.

Pia Sandberg Nielsen
forfatter


Læs mere →

Bøger er som venner


09. juli 2020

Hvis jeg sammenligner min nærmeste omgangskreds med bøger, er de fleste typer repræsenteret. Det tror jeg, de fleste kan nikke genkendende til. Vi har alle en, vi kontakter, når vi er i humør til at grine. For mig er den bog Tre mænd i en båd af Jerome K. Jerome. Så er der bogen/vennen til en stille hyggestund en kold vinterdag. Her har jeg ofte grebet fat i Margit Söderholm's Driver dug, falder regn, eller Kaninbjerget af Richard Adams. Har man lyst til gys, er Dyrekirkegården af Stephen King et godt bud. Nogle bøger ynder man at læse på bestemte årstider, eller ved bestemte højtider. Min mor læser for eksempel hver sommer Ernst Hemingway's Øen og havet, hvor andre mener krimier a la Elsebeth Egholm hører den årstid til. Der er en bog til hvert humør, ja lejlighed og årstid.
Så er der vennen, man har mistet kontakten med, men som ofte spøger i baghovedet. Den bog man læste da man var barn, ung eller nygift. Den bog der betød rigtig meget for en, men som man aldrig har fundet hos boghandleren. Den bog man altid holder udkig efter på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. I mit tilfælde var det Tordenskyen af Mary O'Hara, som jeg var så heldig at falde over i en genbrugsbutik for et par år siden. Det er bare så skønt af støde ind i en god gammel ven, og et virkelig godt sted at genfinde gamle venner eller få nye bekendtskaber er her på bogbasen.dk.Læs mere →

Tysk storkapital og John Mogensen

John Mogensen (1928-1977) er igen aktuel som nogen sinde. Hans vise fra 1972, Danmarks Jord for de danske, som John Mogensen også skrev musikken til, er blevet mere end aktuel igen.


Og hvorfor så det?

Ifølge en artikel i Landbrugs-Avisen den 4. juli 2020 side 8, har to tyske selskabet købt for 400 mio.dkr. jord - opgjort til 3000 ha. gennem længere tid! 

Hvor længe er Sønderjylland dansk på disse vilkår dansk? Tiden er inde til et modangreb, både af hensyn til at Sønderjyllands jord forbliver på danske hænder, men også for at unge danske landbofamilie kan få foden under eget bord - om ikke andet som gode forvaltere at dansk eget ejendomme. 

Lyt på YouTube til John Mogensens sang, den er mere end aktuel. 

Hans Henrik Hansen 

Slut op om danmarksjord på danmarksjord@gmail.com og lad os gøre noget sammen mod denne tredje Slesvigske krig erklæret af tysk storkapital.  

 
John Mogensen: Danmarks jord for de danske (1972)

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.

Kanoner ladte med guld
står parate ved vor grænse klar til aktion.
Civile millioner fra syd gør sig rede
økonomisk til en kæmpe invasion.
Hvad fortidens hære ikke ku‚ klare
med vold kan nu ordnes pr. kontrakt,
blot en pen og et stykke papir, op med bommen,
og så ind med den fremmede magt.

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.

Det danske sprog har et særpræg
som skal bevares med en særlig respekt.
Det tales og synges fra egn og til egn
vi behøver ingen fremmede dialekt.
Men landet er truet, visse personer
gi´r fa´n i vor gamle kultur.
Det er på tide at Holger på Kronborg igen
li´som før vågner op af sin lur.

Danmarks jord for de danske
vi har plantet vort flag.
Det bli´r stående på pletten
ingen tvivl om den sag.
Vi har ejendomsretten,
værn om hver mark og hvert skel.
Danmarks jord for de danske
for vi har pløjet den selv.Musik & tekst af John Mogensen. Udgivet 1972.t


Læs mere →

Et drama i naturen - er rå mod mårhund

Mårhund

På ejendommen hvor www.Bogbasen.dk i det nordfynske bor, har en mårhundfamilie slået sig ned. 

En tidligt morgen var jeg uden at lufte min jagthund, han hedder Leslie, vi gik langs med vandløbet, og godt 200 meter nede er en lille lund, tog Leslie stand. På den modsatte side af vandløbet kæmpede en rå for sit ene lam mod en mårhund. 

Råen tabte trods Leslies gøen og kast med sten, Råen stak af med sit anden lam og mårhunden fik sit bytte. 

Nu er der heldigvis sat fælde op for mårhunden så vildet igen kan få ro.Læs mere →

Danmarks mest læste forfatter

I har sikkert gættet det, Bjarne Reuter, fyldte 70 år den 29. april i år. 

Men mere end  70 bøger bag sig, er han værd at hylde. Det er han blevet med mange hæderspriser og det talrige gange. 

Bjarne Reuter er en meget søgt fortatter på www.Bogbasen.dk

Hans debutbog var "Kidnapning" Branner og Korchs Forlag i 1975. 

Hans produktion har været børne og voksenbøger. 

Hvis I ikke har stiftet bekendtskab med Bjarne Reuter før, er det på tide - mange af hans bøger, specielt hans børnebøger, er blev filmatiseret - lad mig nævne Busters Verden og Zappe Brønshøj.

Lad mig nævne nogle af hans bøger, så kan I selv springe videre der fra:
Når snerlen blomstrer, Vi der valgte mækevejen, Langebro med løbende figurer, Prins Faisals ring, løgnhalsen fra Umbrien. 

Mange af Bjarne Reuters voksen bøger er eminent gode krimier. 

Rigtig god fornøjelse. Læs mere →

Den 5. maj ringede telefonen

hos Bogbasen.dk. Det var Jens fra København.

Jeg vil gerne købe Danske flasker – Fra renæssancen til vore dage af Mogens Schlütter, Udgivet på Nyt nordisk forlag Arnold Busch i 1984, men hvordan kan jeg modtage bogen? Postvæsenet har ikke tid at vente til jeg får trykket dem ind i opgangen, jeg er dårligt gående med to krykker. Meget post går retur derfor. Min kone og jeg kan ikke gå ud på grund af Corona, min kone har meget dårlige lunger!

Bogbasen.dk sender med DAO, vi kan ordne det sådan, at de aflevere pakken på adressen, så kan du hente din pakke ved døren. DAO hænger pakken på håndtaget en tidlig morgen, det vil du modtage en SMS om.

Jens: Det går ikke – jeg bor på Vesterbrogade i København.

Det kan jeg godt se Jens. Bogen befinder sig i Aalborg. Jeg kan få den sendt til mig personligt, hvis du kan vente 14 dage med at modtage den, for da skal jeg til København, så vil jeg som service levere bogen til dig.

Jens: Tak meget gerne. Nu har jeg ventet på bogen i 35 år, så det går nok med 14 dage mere. Den er ikke let at finde.

Bogbasen.dk bestilte bogen i Aalborg, men skæbnen brød ind og bogen kom ikke frem. Efter en uge efterlyste Bogbasen.dk pakken med bogen hos DAO. Den var væk!

Sørgeligt! Informerede Jens om de sørgelige kendsgerninger.

Den 6. juni tikkede en SMS ind – du kan afhente din bog hos OK i Otterup. Alt var glemt om Danske Flasker. Hvad var det for en pakke?

Ringede straks til Jens efter åbningen af pakken, der blev kendeligt glad. Vi aftalte, jeg kom forbi den 16. juni om formiddagen.

Jens fik sin bog, og jeg mødte et spændende menneske, som jeg godt kunne have brugt mere samtaletid med. Jens viste rundt i sit hjem og viste dejlige teatertegninger af Hans Bendix med flere. Vidunderlige bøger blev fremvist. Desværre var tiden knap for mig denne dag; i bilen ventede min kone, vi skulle til min fru moders 93 års fødselsdagsfrokost. Læs mere →

Forfatterinden Pia Sandberg Nielsen -

og hendes første roman

FUCKING ENGLE


Eksisterer evig forudbestemt kærlighed? Twin
flames? Eller er det bare en romantisk skrøne?
Findes Gud? Findes der virkelig engle? Og hvis
der gør, blander de sig så i vores liv? Hjælper de
os? Leder os på rette vej? Er hele livet bare en
række tilfælde, eller er der en større mening med
alt, hvad der sker?
En overordnet plan?
Hvordan former en ganske almindelig kvindes liv
sig med en smule himmelsk indblanding?
Et er sikkert, har man først stiftet bekendtskab
med den spirituelle verden, bliver ens liv aldrig
det samme igen.

Bogen er på 272 sider, Blødt omslag med flapper, Pris 259,95 (ISBN  978-87-7218-632-0)

Du kan bestille bogen på Support@Bogbasen.dk så længe lager haves. 

Til Bogbasen.dk skriver Pia Sandberg Nielsen om vejen til sin debutroman 

Fra læsehest til forfatter.
 
Lige fra barn af har jeg læst alle de bøger, jeg kunne komme i nærheden af. Som regel flere bøger om ugen. Altid snuden i en bog. 
Som voksen fortsatte interessen, og med tiden havde jeg fået en ret omfattende bogsamling, og erhvervet mig en masse viden om litteratur.
En dag hvor jeg diskuterede bøger med min moster, foreslog hun mig, at jeg selv skulle skrive en bog. Min første tanke var: Det kan jeg ikke, alle de gode historier er allerede skrevet.
Men selvfølgelig er de ikke det. Der er tonsvis af gode historier, der bare venter på, at nogen vil skrive dem.
Jeg fandt min inspiration i det spirituelle univers, og da først idéen var plantet, kom historien stort set af sig selv - som om den bare havde ligget og ventet på, at jeg skulle blive klar til at give den form. For mig er det lige så stor en oplevelse at skrive en bog, som at læse den - nej det er bedre, for så kan man styre handlingen og personerne efter eget ønske. Bogen hedder Fucking Engle, og handler selvsagt om engle, men også om skæbnebestemt kærlighed.
Min moster døde desværre inden min bog blev udgivet, men jeg er sikker på, at hun ville have kunnet lide den, og jeg vil altid være taknemmelig for, at hun gav mig idéen.
 
Pia Sandberg Nielsen


Læs mere →

Digteren Morten Nielsen, født 1922 - død 1944

Morten Nielsens pen blev alt for tidlig tavs efter et vådeskud fra Citronen den 30. august 1944.


Et vådeskud der i dag sættes spørgsmålstegn ved, da journalistisk efterforskning har afdækket at Morten Nielsen inden vådeskuddet havde et forhold til Citronens hustru!

Men frihedskæmperen med den følsomme digterpen blev tavs ved denne ulykkelige hændelse.  En eneste digtsamling nåede Morten Nielsen selv at udsende "Krigere uden Vaaben"

Eftertiden har fået indsigt i Morten Nielsen liv gennem bl.a. i 80 af hans brev skrevet til hans mor og hans studenterkammerat, (Breve til en Ven), der som Morten Nielsen blev frihedskæmper og døde i tysk koncentrationslejr. I disse breve får vi indblik i Morten Nielsens liv, blandt.andet hans venskab med Tove Ditlevsen og hendes mand Viggo F., der var udgiver af Vild Hvede. 

Efter Morten Nielsen død udkom bl.a.: "Efterladte digte".  


 


 


Læs mere →

VELKOMMEN TIL BOGBASEN.DK'S BLOG

Dette er Bogbasen.dk første blogindlæg. Indlæggene vil følge i en lind strøm fremover. Heri vil Bogbasen.dk berette om nyt fra Bogbasen.dk's og fra bogens Verden og Verden udenfor. Det vil blive indlæg om stort og småt om det der rør sig.

I den sidste tid, er der på Bogbasen.dk blevet solgt en del klassiske krimier af Agatha Christie, Simenon og Edgar Wallace. Men også Ed McBain og Ian Flemming bøger
er blandt bogkøbernes foretrukne sommerlæsning. 

Da der i ugen holdes auktion over en større dedikationsamling af Dan Turèll, var det måske en ide at gennemse hylderne for eventuelle tilsvarende eksemplarer og holde sig orienteret om prislejet! Bogbasen.dk vil selvfølgelig holde jer orienteret her. 

Næste gang lidt og digteren Morten Nielsen. 

På gensyn 

Bogbasen.dk 
Læs mere →

betalings kort