Hvad er skønlitteratur egentlig? - udgivet af bogbasen d. 17-01-2023


Du tænker måske... 

Hvad er Skønlitteratur?


Skønlitteratur er en genre af litteratur, der er skrevet med det formål at underholde, røre, provokere eller informere læseren. Det adskiller sig fra faglitteratur, som har som formål at formidle viden om et bestemt emne eller fagområde. Skønlitteratur kan tage mange former, inklusiv romaner, noveller, digte, teaterstykker og manuskripter til film og tv-shows.

En roman er en længere prosafortælling, der ofte følger en karakters rejse eller udvikling. En novella er en kortere prosafortælling, mens digte er kortere tekster, der ofte fokuserer på en følelse eller tanke. Teaterstykker og manuskripter til film og tv-shows er skrevet til at blive opført eller vist på skærmen.

Skønlitteratur kan omhandle et væld af emner og genrer, fra kærlighed og familie til politik og samfundsproblemer. Det kan være realistisk eller fantastisk, humoristisk eller alvorligt, og kan tage form af en enkel historie eller en kompleks sammenhæng af flere historier.

Skønlitteratur kan også være skrevet med et specifikt formål eller budskab i tankerne. For eksempel kan en roman om racisme have som formål at skabe opmærksomhed omkring emnet og ændre læserens holdning.

I alt, skønlitteratur er en genre, der giver forfattere mulighed for at udtrykke deres kreativitet og dele deres perspektiver med verden. Det er også en måde for læsere at lære om nye emner, følelser og perspektiver, og for at få en pause fra hverdagen.


Retur til blog oversigten her
betalings kort