Se information om den valgte bog


Billede af bogen Alverdens krydderier og krydderurter

Senest opdateret 15. august

Alverdens krydderier og krydderurter

Af Claus Ib Olsen

1. udgave fra 2009 på forlaget Gyldendal

ISBN: 9788702078084

Kategorier: Botanik, Hobby, Kogebøger, Mad & gastronomi, Øvrige

pris: 145 kr – stand: ★★★★★★

Vægt: 1039 gram

Det er ikke lang tid siden, at folks krydderiforbrug indskrænkede sig til salt og peber, og så en masse små glas i køkkenskabet eller over emhætten med alt fra karry og paprika over pizzakrydderi, herbes provence til tørret timian. Udløbsdatoen var for flere år siden. Det så så godt ud, da vi købte dem, men vi fik aldrig brugt dem. Men tiderne har ændret sig. Nu spiser vi ikke bare italiensk mad i dansk version, men også fx thaimad, mexicansk, sushi, spanske tappas og kinesiske nudelsupper. Hos den lokale grønthandler – hvad enten han er fra Pakistan, Tyrkiet eller Herning – kan man købe buketter med friske krydderurter, og i supermarkedernes krydderipotter står der ikke bare dild men også koriander og citronmelisse. Og på krydderihylderne har de små glas fået skarp konkurrence med designersmarte metaldåser indeholdende bl.a. økologisk malarbar-peber og cypriotisk pyramidesalt (I’m not making this up, you know!). Men folk ved stadig ikke hvad de skal bruge det til, og derfor er denne bog deres redning. Udover at fortælle gode kulturhistoriske skrøner om krydderiernes opdagelse, gennemgås hver enkelt krydderi og hver krydderurt, og der er selvfølgelig fotos af dem alle sammen.

Læg bogen i kurven

Spar penge på fragten!


Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger

betalings kort