Senest opdateret 17. maj
1. udgave fra 2015 på Nyt Nordisk Forlag
Oplag: 1
ISBN: 9878717045392
Kategori: Kogebøger
pris: 165 kr – stand: ★★★★★
Vægt: 1505 gram
Når vi taler om madens smag, bruger vi hyppigst udtryk, som har noget at gøre med de fem grundsmage, surt, sødt, salt, bittert og umami, ofte blandet sammen med udtryk for madens lugt. Hvis maden ikke lever op til vores forventninger, viser det sig imidlertid tit, at det ikke har så meget at gøre med madens smag og lugt, men snarere med, hvordan maden føles i munden. Madens smag har altså en fysisk dimension: Vi mærker, fornemmer og føler maden og dens struktur, både med fingrene og i munden. Sansningen af madens fysiske dimension er ofte ubevidst, men vi bliver straks opmærksomme på, hvor vigtig den er, hvis vores forventninger brydes: Vi reagerer prompte på chips, som er blevet bløde, en sovs som er blevet grynet, et stykke kød som er sejt, en isdessert som knaser mellem tænderne, eller varm mad som er blevet kold. Vi kalder denne fysiske dimension af den totale smagsoplevelse af maden for mundfølelse eller mundfornemmelse. I fagsproget kaldes den for tekstur. Tekstur beskriver den del af madens fysiske struktur, som vores sanser kan erkende.
Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger