Se information om den valgte bog


Billede af bogen Rotunden Nr. 12. December 1999. Bidrag: Eva Lous: Kvindernes Udstilling 1895. Morten Hein: Den første offentlige fonogramsamling.

Senest opdateret 3. februar

Rotunden Nr. 12. December 1999. Bidrag: Eva Lous: Kvindernes Udstilling 1895. Morten Hein: Den første offentlige fonogramsamling.

Af Lous, Eva, Helge Clausen og Hans Jørgen Hinrup (red.) Dette nummer: Eva Lous og Morten Hein

1. udgave fra 1999 på forlaget Statsbiblioteket

Kategorier: Historie:Danmark, Musik

pris: 75 kr – stand: ★★★★★

Vægt: 150 gram

70 sider. Orig. heftet. Illustr. s/h. Indhold: Eva Lous: Kvindernes Udstilling 1895 (pp 5-57). Morten Hein: Den første offentlige fonogramsamling (pp 59-70). Pænt eks. ### Kvindernes Udstilling 1895: Om udstillingen, der skulle vise, hvad kvinder kunne indenfor forskellige produktive og samfundsmæssige områder. ### Det begynder med verdensudstillingen i Chicago i 1893. Kommer med danske kvindesamfund og andre kvindegrupperinger videre til en fælles opgave omkring en dansk kvindeudstilling. Penge, placering og indsamling af genstande er enhver udstillings drejebog – for ikke at tale om tid. Der var især problemer med penge og placering, så inholdet trådte lidt i baggrunden i begyndelsen, men da tiden ikke stod stille, blev det snart besluttet at udsætte udstillingen, der ellers var sat til 1894, med et år. Imidlertid kunne det ikke løse det største problem for kvinderne; arbejdsform og kemi. Selv uden mænd klarede de fint at lade konflikter gå til det yderste. (Samling KvindeHist HRN)

Læg bogen i kurven

Spar penge på fragten!


Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger

betalings kort