Skovsvin – natursvin - udgivet af bogbasen d. 25-03-2021 Kommer dagligt i en hundeskov, flertallet rydder pænt op efter deres hund. Men nogen gør ikke. Det er sandsynligvis de samme som smider der cigaretskodder fra sig, mange med filter, som alle ved har en lang nedbrydningstid i naturen.

I dag samlede jeg under rundturen ikke mindre end 25 sådanne skod op i en plastikposehandske, alt medens min dejlige ruhårede drenge-hønsehund hyggede sig med at snuserund og få strakt sine lemmer.

Her stiller kommune og jagtforening et dejligt stykke skov til rådighed for os hundeejere og så kvitterer nogle med at svine skoven til på denne måde, ved blot at smide deres afbrændte skodder fra sig, uagtet der er indtil flere skraldespande stillet op til diverse formål!

Siger man noget til sådanne individer, får man bare et beskidt svar tilbage og risikerer i nogle tilfælde ligefrem at blive budt på øretæver for at påtale deres adfærd.

Hvordan kommer man sådanne skovsvin til livs?

Det gælder desværre ikke kun i denne lille dejlige hundeskov, men mange andre arealer, veje, gader, stier. m.m.

Et helt andet stort problem, er de bilister, der efter at have drukket en sodavand, men i de fleste tilfælde en eller flere øl, der kaster den tomme dåse eller flaske ud ad bilens vindue og på den måde optræde som natursvin.

Redaktionen.  

 Natur - husdyr Retur til blog oversigten her