Falske mails og sms'er - phishing og smishing - udgivet af bogbasen d. 19-03-2021


Falske mails og sms'er kaldes phishing og smishing. Det er metoder, som kriminelle bruger til at franarre dig dine personlige oplysninger elektronisk og dine penge.

I øjeblikke florerer der en mail der angives at komme fra PostNord hvor der blot til et angivet et link til betaling af et mindre beløb, typisk i underkanten af 15 kr. til 25 kr.

Om kort tid kommer overskydende skat til udbetaling og så vil opfindsomheden ingen ende tage fra disse kriminelle bander.

Det der kan undre en uvidende borger er, hvorfor der ikke er en politienhed, der med hurtighed kan stoppe udsendelsen af disse mails og linket til betaling. Det må være muligt fra regeringens side at pålægge teleselskaberne, måske med hjælp fra efterretningstjenesterne, at få stoppe den flod af mails, som nogle kommer til at betale.

En anden mulighed kunne være at udsætte en dusør til de unge nørder, hvis de kan afsløre og hjælpe til med at få stoppet/fanget disse kriminelle bander. Det kunne også være disse unge genier kunne skabe nogle programmer, der kunne sortere disse mails fra. Bare vi slipper for dem.

Et naivt håb fra

Redaktionen.Retur til blog oversigten her
betalings kort