Anden verdenskrig sluttede ikke i maj 1945 - udgivet af bogbasen d. 11-03-2021


Mange tyskere der overlevede denne dato dengang som var voksne mænd og kvinder, er i dag gamle rigtig gamle mennesker. Lige nu slipper en 96-årig kz-vagt for at komme for retten i Tyskland på grund af alder, selv om han er mistænkt for at have medvirket til, at flere hundrede mennesker blev drift i koncentrationslejren Stuffhof i Polen. 

Her var han vagt imellem juni 1944 og maj 1945. 

Dengang må han altså have været 20 år gammel i maj 1945. 

Han er anklaget for at være ned til at arrangere, at næsten 600 fanger blev sendt til gaskamrene i Auschwitz. 

Men vidste han, at disse mennesker der skulle til Auschwitz, skulle i gaskamrene? Det ville nok have været hans forsvar, at det gjorde han ikke.
 
Retten i Tyskland har vurderet, at mandes høje alder betyder, at han ikke ville kunne gennemføre retshandlingen. Han skal dog betale sagsomkostninger, som er opstået indtil nu.

Redaktionen sympatiserer på ingen måde med nazisterne eller deres politik, men det er i dag tæt på 76 år siden Anden Verdenskrig sluttede, de fleste er som denne 96-årige, er meget højt oppe i halvfemserne for flertallets vedkommende eller allerede døde af alderdom, hvis de overlevede krigen og eftertidens retsmaskineri. 

Retfærdigheden skal ske fyldest, helt klart, men som dette indlæg giver udtryk for, så fisker man efterhånd med et meget finmasket net, for at finde nye, der kan stilles for retten. Det er ikke udtryk for retfærdighed længere, men hævn for hævnens skyld.

Domstolen i Tyskland har truffet en rigtig beslutning, måske vi med denne kendelse, kan få afsluttet Anden Verdenskrig. 

RedaktionenRetur til blog oversigten her
betalings kort