Juletraditioner - udgivet af bogbasen d. 19-12-2020


Jeg elsker julemåneden og alle dens traditioner. I år er vi godt nok lidt udfordret, men heldigvis er der mange traditioner, vi stadig kan hygge os med. 
Julegløgg og æbleskiver - pakkeleg - julestrømper på kaminen - juleklip og dekorationer. 
Hver familie har deres helt egne traditioner for december måned, og både store som små glæder sig hvert år til hyggen og genkendeligheden ved disse traditioner.
En af de ting jeg holdt mest af som barn, var en tradition, som havde med bøger at gøre. December måned stod i højtlæsningens tegn i min familie.
Min mor læste højt for os hver aften, og bøgerne var de samme hvert år. Selvom vi kendte historierne ud og ind, sad vi musestille og lyttede. 
Hun startede altid med Den lille pige med svovlstikkerne af H.C. Andersen, og selvom den er sørgelig og egentlig ret grum for børn, så elskede vi den historie.
Resten af måneden læste hun Det lille hus i den store skov af Laura Ingalls Wilder, og den bog vil altid stå for mig, som den hyggeligste historie i verden.
Jeg elskede at høre om Lauras barndom og nybygger-livet i Amerika.
De to bøger hører for mig julen til, og uanset hvor travlt jeg har, finder jeg altid tid til at læse dem igen her i decembermørket.

Pia Sandberg NielsenRetur til blog oversigten her