Volapyk fra Justitsminister Nick Hækkerup - udgivet af bogbasen d. 26-11-2020
Nu har vi alle sammen her under Coronaepidemien siden landet fået ordrer fra det ene pressemøde efter det andet, hvoraf mange har været afholdt med Statsminister Mette Frederiksen i spidsen. Den ene salut af ordrer er blevet skudt af efter den anden og vi har alle rettet ind. Men her til sidst gik det fatalt galt for Statsminister Mette Frederiksen. På pressemødet blev der givet ordrer til at alle landets mink skulle aflives, uanset om de var syge eller ej. 
Den beslutning har jeg skrevet om inden andre råbte vagt i gevær, idet jeg kaldte den en beslutning en diktaturstat værdig. 
Nu har det vist sig, at beslutningen var uden hjemmel, det vil sige Grundlovsbrud. 
Pludselig er der ikke flere pressemøder … 
Alle har for travlt ved håndvasken. 
Eller med som nu Justitsminister Nick Hækkerup at få embedsmændene i Justitsministeriet til at lave memoer om, at udtalelser på et pressemøde ikke er en ordrer! 
Sort snak, hvad med de foregående ordrer udstedt på alle de foregående pressemøder, som vi alle pænt har rettet ind efter? Dem har vi ikke behøvet at følge. Hvad med de bøder politiet har udskrevet, for overtrædelse af de på disse pressemøder udstedte ordrer? Er de så heller ikke lovlige? Betyder det, at jeg kan undlade at gå med mundbind fremover? 
Enten er en pressemødeordrer bindende for regeringen eller også er hele befolkningen blevet holdt for nar, med trusler om bøder og vi skal komme efter jer, med nye stramme restriktioner!
Når justitsminister Nick Hækkerup i går står op og siger, at en ordre på et pressemøde ikke er en ordre, så er det volapyk der sætter ham i et dårligt lys, og han brude skamme sig over at fremkomme med sådan en dum udtalelse, som alene sætter sagen for regeringen i et endnu dårligere situation, end den alle er. 
Kai Hoffman 


Retur til blog oversigten her