Fy Frankrig - udgivet af bogbasen d. 22-11-2020
Her er I på gale veje. Der henvises til det fremsatte lovforslag om, at borgere ikke må filme eller fotografere politibetjente i arbejde. 

Hvorfor ikke, er der for mange sager om vold fra politiets side mod sagesløse borgere, som på denne måde bliver afsløret?

Selvfølgelig skal et sådant forslag ikke vedtages, derfor demonstreres der også kraftigt i Paris i disse timer, hvor politiet bl.a. bruger vandkanoner mod demonstranterne. 

Magten forsøger altid at beskytte sig selv. Det gør den også i Danmark. Og tro mig, vedtages dette forslag i Frankrig, så går der ikke lang tid, før dansk politi også ønsker en tilsvarende lov vedtaget i Danmark. 

Lad os i fællesskab passe på demokratierne og passe på sådanne nazistiske tanker blive hvor de høre hjemme – i papirkurven.

Husk den eneste måde at bevare demokratiet på, er ved åbenhed og det skrevne ord, ikke ved at udstyre magthaverne med yderligere magtredskaber til skade for borgernes retssikkerhed. 

Tidligere justitsminister Pape var ellers på rette vej, da han som en forsøgsordning forsynede fængselsbetjene med skjorter med  indbyggede kameraer. Men forsøget blev desværre afsluttet i utide, da det i et tilfælde viste sig, at det også kunne bruges modsat hensigten, da fængselsbetjente gik over stregen over for en indsat i Vestre Fængsel.

Hvorfor dog de indsattes sikkerhed, indsatte har ikke mange rettigheder og sjældent mulighed for dokumentation for påstande om påståede overgreb, som der ofte fremføres! 

Men når noget går ud over magten, så skal det fjernes. 

Så sporene skræmmer som La Fontaine så smukt fortæller i sin fabel. Derfor Frankrig, lyt til jeres befolkning, og stem det lovforslag ned. Det er landet og demokratiet bedst tjent med, både i Frankrig og resten af Europa.  

Redaktionen. Retur til blog oversigten her