HESTEBØGER - udgivet af bogbasen d. 26-10-2020


husdyr - ungdom

Den anden dag var jeg så heldig at få en stak fagbøger om heste, og blandt dem var bogen Alt om hesten af Elwyn Hartley Edwards og Candida Geddes. Den ser måske ikke ud af meget ved første øjekast. Den er fra 1978 og der er sparet på farvebillederne, men den bog var nærmest min bibel, da jeg var fuldstændig hestetosset som barn. Jeg lånte den næsten hver uge på biblioteket, og jeg hadede at skulle aflevere den igen. Nu mere end 30 år senere er den endelig min.

Det fik mig til at tænke på de utallige hestebøger, jeg har læst, og som jeg holder meget af. Min yndlingsserie er Den sorte hingst skrevet af Walter Farley. Det er der flere grunde til - bl.a. er hovedpersonen en dreng, hvor langt de fleste hestebøger omhandler en pige, og formentlig også er skrevet til piger. Udover det kan man bare fornemme, at forfatteren virkelig ved, hvad han skriver om. Han kender fornemmelsen af at røre ved en hests mule, kender lugten af hest, ved hvor smukt et dyr det er, og ved hvilket forhold der kan opstå mellem hest og menneske. Desuden beskriver han væddeløbene så livagtigt, at man næsten kan høre de tordnende hove gungre nedad banen.
Men der er mange andre virkelig gode bøger om heste - Gitte-bøgerne af Ruby Ferguson - Britta og Silver- bøgerne af Lisbeth Pahnke - Jackie-bøgerne af Judith M. Berrisford - Jennie-bøgerne af Patricia Leitch. 
En anden af mine favoritter er Mary O'Haras trilogi - Min ven Flicka - Tordenskyen og De grønne vidders land. Det er meget smukke og rørende bøger, og er nok til et lidt ældre publikum end de førnævnte pigebøger.

Er man vild med heste og mere til fagbøgerne, er der også et væld af gode og informative bøger. Der er jeg rigtig glad for Hestens forunderlige verden af Bruns/ Weiland. Alverdens hesteracer af Jane Kidd og Heste af Yann Arthus-Bertrand.
Sidstnævnte er et overflødighedshorn af smukke billeder

Pia Sandberg Nielsen

Pia Sandberg Nielsen er forfatter til bogen "Fucking Engle" og skriver i øjeblikket på sin bog nummer to. Bestil bogen Fucking Engle her: support@bogbasen.dk


Retur til blog oversigten her
betalings kort