Margit Söderholm - udgivet af bogbasen d. 05-09-2020


En af mine absolutte yndlingsforfattere er den svenske Margit Söderholm. Hendes bøger var nogle af de første voksenbøger, jeg læste som ung teenager, og jeg nyder stadig at genlæse flere af hendes romaner.

Hun skriver i et letforståeligt sprog, og hun mestrer til fulde at gøre sine personer levende og virkelige for læseren.
 
Kærlighed er hendes hovedtema, men hun kommer vidt omkring i den menneskelige natur, og hverken helten eller heltinden er malet i et lyserødt skær. Man kommer meget let til at holde af hendes personer, som altid er skildret på både godt og ondt.

En af mine favoritter er Driver dug, falder regn, hvor man følger to generationers glæder og sorger i en lille svensk bygd. Som ung pige er det næsten umuligt ikke at blive en smule forelsket i Spille-Jon. Han er på en gang både helt og offer.

I alle hendes bøger finder man en helt speciel form for varme og hygge, som gør at man ofte vender tilbage for at få en lille dosis svensk varme.

Man føler sig altid tryg og godt tilpas med en Söderholm-bog, og har du ikke læst noget af hende, vil jeg varmt anbefale denne forfatter.

Af andre titler vil jeg også lige nævne Al jordens herlighed, som på mange måder minder om Driver dug, falder regn, og hvor nogle af personerne optræder i begge. Igen har den samme tema - kærlighed og livet i en svensk bygd.

Er du til serier har hun skrevet Hellesta- serien som er en omfattende slægtsroman om familien på herregården Hellesta.

Pia Sandberg Nielsen 
Forfatter 

Retur til blog oversigten her