Rosa Abrahamsen, digter - udgivet af bogbasen d. 18-07-2020


var indtil hun i 1952 26 år gammel, under den store polio-epidemi blev ramt af polio og indlagt på Blegdammens Hospital i København tilskærerdirektrice, manneguin og mor til en dreng og en pige.

Rosa Abrahamsen blev kendt som "Blegdammens Rose" fordi hun trods sin svære sygdom fra sygesengen beholdt sit humør og herfra skrev digtsamlingerne "De store skibe" udgiver første gang 1956 og "De Gyldne Timer" og udgivet 1958.

Flere af digtene er sat i musik. Mest kendt er "Hænderne" og "De store skibe" fra digtsamlingen "De store skibe" der er sat i musik af Hugo Gyldmark. 

Første pladeudgivelse af "Hænderne" og "De store skibe" var på Pladeforlaget FELIX F94 med sangerinden Randi Teglbjærg og ved flyglet Kjell Olsson. I forbindelsen med udgivelsen skriver digteren Rosa Abrahamsen: "Med disse to digte har jeg ikke udelukkende ville tale til syge, men også - eller måske navnlig - til de raske. Når man er syg er hele tilværelsen så forenklet og ligetil. Er man rask, er det straks meget sværere at få øje på "De store skibe" - disse skibe som venter med deres last af drømme, håb og længsler, når alt andet er glippet". Signeret Rosa Abrahamsen, Blegdamshospitalet. 

Rosa Abrahamsen døde i 1964 af sin sygdom på Blegdamshospitalet. 

Digtene er igen højaktuelle her under Covid-epidemien. 

Retur til blog oversigten her
betalings kort