Se information om den valgte bog


Billede af bogen MAD OG ØL i Danmarks middelalder

Senest opdateret 13. august

MAD OG ØL i Danmarks middelalder

Af Erik Kjersgaard

fra 1978 på forlaget Nationalmuseet

ISBN: 87-480-0082-5

Kategorier: Historie:Danmark, Mad & gastronomi

pris: 125 kr – stand: ★★★★★★

Vægt: 900 gram

217 sider - Illustreret hardback - Omslag Elisabeth Halgreen - Sprog: Dansk. "Mad og øl" sagde man i middelalderen, når vi andre siger "mad og drikke", for de drak øl, når vi andre tager en kop the eller kaffe, et glas sodavand eller mælk - eller tænder en cigaret! Middelalderens spisevaner var i vore øjne mærkelige. Halvdelen af året fastede de og spiste fisk. De svælgede i oksekød resten af året, men fik kun lidt brød, for brød var dyrere end kød. Og dog er det i middelalderen, vi finder oprindelsen til vort rugbrød og vort øl, til fastelavnskringle og til sådanne skikke som at råbe "skål", når vi løfter glassene, og at slutte måltidet med ost. Ex forsendelse/1708-13-497

Læg bogen i kurven

Spar penge på fragten! Denne bogsælger tilbyder fri fragt ved køb for over 500 kr.


Find flere bøger fra samme bogsælger og spar penge i fragt!. Klik her og find flere bøger fra samme bogsælger

betalings kort